Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Τα κόκκινα infographics του ΄Εθνους

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Το “Έθνος της Κυριακής” είχε ένα οκτασέλιδο αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Στις σελίδες του αφιερώματος συναντάμε ένα εντυπωσιακό γράφημα με εκατό σταθμούς από την εκατόχρονη διαδρομή του Κομμουνιστικού Κόμματος, εκατό σημαντικές στιγμές που συνδέονται με τις ελληνικές και διεθνείς εξελίξεις και τις μεγάλες ηρωικές προσωπικότητες που έβγαλε από τις γραμμές του.

Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Γκιόκας, ενώ το γράφημα επιμελήθηκε ο infographic designer της εφημερίδας, Πάνος Κωνσταντόπουλος. Κάτω από το γράφημα ακολουθεί και γραπτό κείμενο με τις στιγμές που αποτυπώνονται σε αυτό, για όσους βρίσκουν πιο βολικό να ανατρέξουν σε αυτό για να τις διαβάσουν.

Επίσης στην στήλη INFONEWS που επιμελείται ο Πάνος Κωνσταντόπουλος υπήρξε ειδικό αφιέρωμα σε επτά πρόσωπα που σημάδεψαν το ΚΚΕ (Δημοσθένης Λιγδόπουλος, Χρήστος Μαλτέζος, Νίκος Ζαχαριάδης, Αρης Βελουχιώτης, Νίκος Μπελογιάννης, Χαρίλαος Φλωράκης, Αλέκα Παπαρήγα).

Το τραγούδι "Ο Φασισμός" που αναφέρει η στήλη με qr code ήταν των Θ. Μικρούτσικου, Φ. Λάδη με την ερμηνεία της Μαρίας Δημητριάδη από το άλμπουμ του 1978 "Τα τραγούδια της Λευτεριάς".
---
zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου