Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Στα απόνερα της Γ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

Κάτι (και) κάποιοι τρέχουν 
και δεν φτάνουν με τα αποθεματικά


Αφού πρώτα πατρονάρησε τη σημερινή διοίκηση Ταμείου μας και όλοι μαζί αποδέχθηκαν την εισβολή Πετρόπουλου στο Ταμείο μαζί με την εγκατάσταση και το βέτο των εργοδοτών, τώρα η κυρία Τέως του ΕΔΟΕΑΠ τους αδειάζει για το δήθεν πλεόνασμα που παρουσιάζεται στον προϋπολογισμό του ΕΔΟΕΑΠ. Αλλά μάλλον κάτι άλλο τρέχει… Πιο βαθύ, πιο ολισθηρό και πιο μεγάλο!..

Η κατάθεση του προέδρου (τότε και τώρα) της Εξελεγκτικής Επιτροπής στον ΕΔΟΕΑΠ, Γιώργου Μέρμηγκα που παραμένει αποκαλυπτική για τα έργα και τις ημέρες εκείνης της περιόδου στο Ταμείο. Αμφιβάλω βέβαια αν η διοίκηση Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ, έχει διαβιβάσει αυτή την κατάθεση, όπως έχει υποχρέωση στον ανακριτή που έχει οριστεί για τα θέματα του PSI και του ΕΔΟΕΑΠ. Το ίδιο ισχύει και για την σημερινή διοίκηση του Ταμείου.

Από τα πρακτικά λοιπόν του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με εγκαλούμενη (για την περίοδο εκείνη) την Ελένη Σπανοπούλου προκύπτει ότι:

«…Ο συν. Γιώργος Μέρμηγκας, πρώην πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
Κατ΄ επανάληψη ζητήσαμε τις μισθολογικές καταστάσεις του προσωπικού για να διαπιστώσουμε αν ανταποκρίνονται με τις δαπάνες, αλλά και τις δυνατότητες του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει κάθετη άρνηση από πλευράς του παρόντος ΔΣ με την επίκληση των προσωπικών δεδομένων. Όταν δε γίναμε επίμονοι μας ζητήθηκε να υπογράψουμε δηλώσεις εχεμύθειας.
Από την προεξόφληση των ομολόγων, νομίζω ότι υπήρξε ζημία του Ταμείου, από την άποψη ότι σε πρώτο μεν στάδιο έγινε το «ληστρικό κούρεμα» από την Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα από τα 115.000.000 των αποθεματικών να μείνουν μόνο 59.000.000. 
Στη δε δεύτερη φάση όταν δηλαδή η Διοίκηση του Ταμείου έσπευσε να προεξοφλήσει τα νέα ομόλογα, εισπράττοντας σε ρευστό 25.000.000. 
Κατ΄ ουσίαν, έσπασε τα νέα αυτά ομόλογα στην τρέχουσα αξία που ήταν πολύ χαμηλή και όχι στην ονομαστική αξία που θα μπορούσε να τα εισπράξει σε βάθος χρόνου. 
Δεν θυμάμαι σε προηγούμενες συνελεύσεις να έχει τεθεί θέμα απαρτίας. Η τελευταία (Σ.Σ. τότε) είχε μαζικότητα, λόγω της αγωνίας των συναδέλφων που έμειναν με την εντύπωση ότι εξαερώθηκαν τα χρήματά τους».
ΥΓ : Τα πρακτικά είναι αναρτημένα από το 2013 στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου