Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΚΕΔ - Καταγγελία Σοκ για τρύπες στα οικονομικά της ΠΟΕΣΥ

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

Να υπάρξει ενημέρωση 
για τις οικονομικές εκκρεμότητες


Παρέμβαση σοκ για τα οικονομικά της ΠΟΕΣΥ, που συνδέονται και με την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κάνει με επιστολή του στην πρώτη συνεδρίαση της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας το μέλος της Αντώνης Βασιλόπουλος, εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ).


Στη πρώτη αυτή συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν μόνο τα τρία από τα τέσσερα εκλεγμένα μέλη της δηλαδή οι Π. Γερακάρης Μ. Χουρδάκης Α. Βασιλόπουλος (δεν παραβρέθηκε ο Σωτ. Καψώχας), επικράτησε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, επειδή μέλος του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ, επιχείρησε, χωρίς αποτέλεσμα, να «μπλοκάρει» την κατάθεση της επιστολής στο πρωτόκολλο!..

Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ζήτημα νομιμοποίησης του ΔΣ για διαχειριστικά θέματα, εφόσον τίθεται ευθέως το ερώτημα αν έχει κατατεθεί «πιστοποιητικό μη προσβολής των αρχαιρεσιών από το Πρωτοδικείο», με δεδομένη τη δικαστική αμφισβήτηση για την αντικαταστατική ανακήρυξη υποψηφίων, οι οποίοι δεν συγκέντρωσαν τις απαιτούμενες από το καταστατικό ψήφους κατά το συνέδριο. 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Η επιστολή-καταγγελία

Στο κείμενο της επιστολής του μέλους της Ε.Ε. Α. Βασιλόπουλου αναφέρεται ειδικότερα ότι:

«…Με δεδομένη την δικαστική αμφισβήτηση της μη σύννομης ανάδειξης μελών του ΔΣ της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών( ΠΟΕΣΥ) και συνεπώς και της συγκρότησης του ΔΣ, η Ελεγκτική Επιτροπή οφείλει να επισημάνει τη σύνδεση αυτού του γεγονότος με τις αποφάσεις του ΔΣ και πρωτίστως με την οικονομική διαχείριση.

Επιπροσθέτως θεωρώ ότι το ΔΣ οφείλει να μας ενημερώσει εγγράφως και διαβιβάζοντας τα σχετικά έγγραφα για τα εξής:

1. Πότε προσκόμισε στις Τράπεζες και σε οποιονδήποτε φορέα με τον οποίο συναλλάσσεται οικονομικά, «πιστοποιητικό μη προσβολής του κύρους των αρχαιρεσιών», που αποτελεί προϋπόθεση νομιμοποίησης για τις συναλλαγές. Σε διαφορετική περίπτωση το ΔΣ οφείλει να τηρήσει χωρίς καμία χρονοτριβή τη νομιμότητα, καταθέτοντας και επικυρωμένο αντίγραφο στην Ελεγκτική Επιτροπή.

2. Ποιες ακριβώς είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την οικονομική διαχείριση και τη εκταμίευση των χρημάτων ώστε να τηρούνται όσα αναφέρει σχετικά το καταστατικό. Να μας χορηγηθούν αντίγραφα των αποφάσεων του ΔΣ και των σχετικών εξουσιοδοτήσεων που προβλέπονται από το καταστατικό άρθρα 43 και 46 για αναλήψεις και καταθέσεις χρημάτων, εντάλματα εισπράξεων και πληρωμών υπογεγραμμένα αρμοδίως.

3. Να ενημερωθεί η ΕΕ και να συνταχτεί έκθεση διαχείρισης με όλα τα έγγραφα, για την περίοδο που μεσολάβησε από το συνέδριο μέχρι την συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της Ομοσπονδίας αναφορικά με χειρισμούς του δήθεν υπηρεσιακού προεδρείου.

4. Να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα της ομοσπονδίας, την κίνηση των σχετικών τραπεζικών λογαριασμών (πχ ταμιευτηρίου, τρεχούμενου, προθεσμίας) που τηρούνται και πιστωτικών καρτών του προεδρείου.

5. Να υπάρξει ενημέρωση για την εξέλιξη δανείων, χορηγιών που έχουν συναφθεί ή έχουν εκταμιευθεί.

6. Να υπάρξει ενημέρωση για τις εκκρεμότητες που αφορούν έσοδα από συνδρομές.

7. Να δοθούν οι δέουσες διευκρινίσεις για βλαπτικές, εκ μέρους του προεδρείου, μεταβολές σε βάρος των εργαζομένων της ομοσπονδίας και η σύνδεση τους με την δυσχερή οικονομική θέση της ΠΟΕΣΥ, όπως υποστηρίζεται από στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας, ενώ την ίδια στιγμή διαπιστώνονται επιδόσεις του προεδρείου σε δαπάνες προσωπικών και άλλων δημοσίων σχέσεων.
Θεωρώ ότι συμφωνούμε όλοι με τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης. Συνεπώς οφείλουν να μας ενημερώσουν. Αθήνα 22/11/2018 ..»
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου