Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

100 χρόνια ΚΚΕ

*
Κομμουνιστικό
Κόμμα
Ελλάδας
***
*
«...Και θα χτίσουμε έναν κόσμο
λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα»


Τα 100 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ, γιορτάζουν σε κλίμα ενθουσιασμού, συγκίνησης και περηφάνειας χιλιάδες κόσμου που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Στάδιο ασφυκτικά γεμάτο, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, εργάτες, νέους, συνταξιούχους, γυναίκες που βρέθηκαν στη γιορτή των 100 χρόνων του ΚΚΕ για να τιμήσουν την ίδρυση, την ένδοξη δράση του, τους χιλιάδες νεκρούς κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι εκεί και δίνουν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Δυναμική είσοδο μέσα σε χειροκροτήματα και ευφημισμούς έκανε η ΚΝΕ στην αρένα του γηπέδου με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν και τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα: «Ένας αιώνας αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». Οι νέοι κομμουνιστές καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που ήδη έχει καθίσει στις εξέδρες.

Το γήπεδο στολισμένο από άκρη σε άκρη με κόκκινες σημαίες και πανό που αναγράφουν: «Η δύναμη μας, δύναμή σου, ΚΚΕ», «Με το ΚΚΕ για το δίκιο μας». Στην πλάτη της εξέδρας το σύνθημα δίνει τον τόνο της γιορτής: «Γράψαμε Ιστορία, συνεχίζουμε, θα νικήσουμε».


Παράλληλα, πρωτοκυκλοφόρησε και διατέθηκε στο ΣΕΦ σε ειδικούς χώρους, το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ 1918 - 1949.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, ήταν εκείνη που όταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε «στους αιωνόβιους συντρόφους μας, που πέρασαν από φωτιά και σίδερο και βρίσκονται σήμερα μαζί μας, παρά τα προβλήματα υγείας», ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και χειροκροτούσε συγκινημένος παρατεταμένα προς τιμήν τους ενώ όλο το στάδιο φώναζε «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές».


---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου