Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ντροπή για την δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

… η αποκάλυψη Τσίπρα ότι ενάμιση χρόνο
ψηνόταν η συμφωνία κράτους – εκκλησίας


Δεν περιποιεί τιμή για κανένα ΜΜΕ και δημοσιογράφο η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στον ALPHA ότι η συμφωνία με την εκκλησία προετοιμάζεται τρία χρόνια, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Χαρίτσης (από την κυβέρνηση) και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Συμεών εργάζονταν εντατικά για τις ανακοινώσεις της 6ης Νοεμβρίου!

Κανένα Μέσο και κανένας δημοσιογράφος δεν πήραν μυρωδιά τι συνέβαινε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ των δυο πλευρών… Και από όλη την προετοιμασία με τις επιτροπές και τα πέρα δώθε δεν διέρρευσε τίποτα!

Ακόμα και τότε όμως (25 Οκτωβρίου) που πραγματοποιήθηκε η ξαφνική συνάντηση ΙερώνυμουΤσίπρα, πάλι κανένα Μέσο και κανένας δημοσιογράφος δεν κατάλαβε ότι ψηνόταν η συμφωνία!

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το κυριακάτικο «ΕΘΝΟΣ» της 7ης Οκτωβρίου (πολύ αργά βέβαια) που αποκάλυπτε: «Το ραντεβού της μεγάλης συνεννόησης» στο πρωτοσέλιδο με τη νυχτερινή συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή (Τετάρτη 3 Οκτωβρίου)… Με το ρεπορτάζ της εφημερίδας να αναφέρει ότι συμφωνήθηκε η δημιουργία εταιρίας ειδικού σκοπού τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν κατά 50% στο κράτος και κατά 50% στην Εκκλησία.


Μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας γινόταν λόγος για «Νέα σελίδα στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας λίγο πριν ανοίξει στη Βουλή η διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Και φυσικά η απάντηση, γιατί κανένας δεν πήρε μυρωδιά ενάμιση χρόνο ότι ψήνεται συμφωνία (Ιερώνυμου – Τσίπρα), δεν βρίσκεται στον δήθεν όρκο σιωπής που είχαν πάρει τόσοι άνθρωποι μεταξύ τους, αλλά στο ότι οι δημοσιογράφοι έχουν σταματήσει να κάνουν τη δουλειά τους! Και γράφουν ή μεταδίδουν ό,τι τους διαρρέουν οι πολιτικοί! Απλά πράγματα!

Άλλωστε – αν και δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη, το ίδιο δεν συνέβη και με την ελληνική χρεοκοπία;
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Για ποιους δημοσιογραφους μιλάει η ανάρτηση;;;; Τα λαδικά του συστηματος;;;;; και για να μην θεωρηθω συριζαιος ..... Τα παρτυ που γινονται στις δημοσιες υπηρεσιες με τις αναθέσεις των 20.000 ευρω δεν τις βλέπουν ;;;; ή συμφωνουν με τα καλως πραχθέντα απο την παρεα Γεωργιάδη στο ΚΕΛΠΝΕΟ . Ποσοι εφέραν προσφορά ;;;;; ΤΡΕΙΣ .... ο πιο φτηνος κοστολογουσε την φασολαδα 100 ευρο . Για μαλάκες μας έχετε ρε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή