Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

... "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" - 48ωρη απεργία ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*
 48ωρη απεργία στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ»

Παραίτηση εκπροσώπου δημοσιογράφων
*
"Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 6 Ιουνίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία συστηματικά αρνείται να πληρώσει δεδουλευμένες αποδοχές στου εργαζόμενους.

Οι Ενώσεις ζητούν:

- Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ»."
......
Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος
.
Για άλλη μία φορά, ο Δημήτρη Ρίζος ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος»  έπαιξε το συνηθισμένο εκβιαστικό χαρτί του προς τους εργαζόμενους: Αν απεργήσετε την κλείνω την εφημερίδα.
.
Κι αυτό, ενώ είχε δεσμευτεί στη συνέλευση της 14ης Μαΐου ότι ως τις 5 Ιουνίου θα εξοφλήσει τον Φεβρουάριο (!!!) έναντι όλων αυτών που χρωστάει στους εργαζόμενους. Και, τότε, η υπόσχεση είχε δοθεί σαν «καραμέλα» για να τους καθησυχάσει και να μην απεργήσουν. Όλοι υποπτευόντουσαν ότι για άλλη μία φορά δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις τους αλλά είχαν αναγκαστεί, και τότε να υποκύψουν με την απειλή της ανεργίας που κουνούσε κάθε φορά πάνω από τα κεφάλια τους  παρά το  τάχα μισοκακόμοιρο ύφος του…
.
Τον εκβιασμό του Ρίζου που δηλώνει και δημοσιογράφος (αλήθεια είναι ακόμη μέλος της ΕΣΗΕΑ;;;) ανέλαβαν να «σπρώξουν» γνωστά παπαγαλάκια (ανάμεσά τους και συντάκτης στον οποίο, όπως αποκαλύφθηκε, έχει εκχωρήσει τον τίτλο και κάθε φορά τάσσεται κατά της απεργίας), τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους. Έτσι, σε νέα συνέλευση των εργαζόμενων, με νέα ψηφοφορία, ακυρώθηκε (κατά πλειοψηφία) η  απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης για απεργία.
.
Αλλά, η απεργία αυτή ξεκινάει αύριο πρωί στις 6 πμ. έχει ήδη αποφασιστεί από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που ανταποκρίθηκε (όπως γίνεται συνήθως) στην απόφαση της συνέλευσης. Τα εξώδικα έχουν ήδη σταλεί και για να ακυρωθεί, χρειάζεται νέα απόφαση του ΔΣ.
.
Μπροστά σ΄αυτήν την απίθανη κατάσταση ο εκλεγμένος στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Κώστας Τσίλης, υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπεια, τη δική του και του Σωματείου, το οποίο εκπροσωπεί, παραιτήθηκε από τη θέση του.
.
Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης του εκπροσώπου:
.
"Προς Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
.
Σας ενημερώνω πως από την εργοδοσία τέθηκε ο εκβιασμός πως αν προχωρήσουμε στην 48η απεργία που έχει ήδη εξαγγελθεί για Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Ιουνίου, δεν θα καταβληθεί η εξόφληση του Φεβρουαρίου μέχρι την Δευτέρα (όπως ήταν η αρχική δέσμευση) και πως η εφημερίδα θα κλείσει την προσεχή εβδομάδα. 
.
Ενημέρωσα τους εργαζομένους και μου ζητήθηκε να θέσω το ζήτημα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Η διεξαγωγή της απεργίας τέθηκε σε ψηφοφορία, κατόπιν σχετικής πρότασης. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να ζητήσουμε την ανάκληση της 48ωρης απεργίας.
.
Σας ενημερώνω επίσης πως διαφωνώ πλήρως με την στάση της πλειοψηφίας απέναντι στον ωμό εργοδοτικό εκβιασμό. 
.
Θεωρώ πως με όσα έγιναν σήμερα, είμαι εκτεθειμένος και απέναντι σε σημαντική μερίδα συναδέλφων, αλλά και απέναντι στην ΕΣΗΕΑ και γι αυτό δηλώνω την παραίτηση μου από την θέση του εκπροσώπου στο Μεικτό Συμβούλιο.
.
Σας παρακαλώ να δρομολογήσετε την διαδικασία για την αντικατάστασή μου.
.
Ο εκπρόσωπος εργαζομένων

.
στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ  
.
Κώστας Τσίλης"
---
Πηγή: Μαχόμενη Δημοσιογραφία
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου