Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

... Η "Ελευθεροτυπία" ξανά στα περίπτερα ...

*
Εκπρόσωπος
Συντακτών "Ελευθεροτυπίας"
***
*
Η "Ελευθεροτυπία" είναι εδώ
*
Ξανά στα περίπτερα η «Ελευθεροτυπία» των απεργών εργαζομένων, με το τρίτο - κατά σειράv – απεργιακό φύλλο. Κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Ιουνίου, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Το απεργιακό αυτό φύλλο, καθώς και άλλα δύο που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στις 23 και 30 Ιουνίου, διευθύνεται από Συντακτική Επιτροπή που έχει εκλεγεί με κάλπη από την Γενική Συνέλευση και με την ενθουσιώδη συμμετοχή της πλειονότητος των συναδέλφων.

· Γιατί βγαίνουμε : Με την έκδοση του απεργιακού φύλλου υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι εργαζόμενοι της «Ε» είμαστε εδώ ! Με τα ονόματα και τις υπογραφές μας… Είμαστε εδώ, σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την επιβίωση της ιστορικής εφημερίδος, η οποία πληρώνει το τίμημα από τις ολέθριες επιλογές και τις σπασμωδικές κινήσεις της εργοδοσίας. Αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την – προφανή, πλέον – διάθεση ορισμένων συμφερόντων (πολιτικών, εκδοτικών, οικονομικών κ.α.) να απαλλαγούν από την αιρετική φωνή και παρουσία της.
Οι εργαζόμενοι της «Ε» - απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2011 και απεργοί από τον Δεκέμβριο – διεκδικούμε από την εργοδοσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι του συνόλου των εργαζομένων (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις) και περιμένουμε συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη πρόταση εκ μέρους της που θα απαντά και στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας και στην επιβίωση της «Ε», όπως υποσχέθηκε στον εκπρόσωπό μας. 

Κρίναμε, λοιπόν, ότι μόνο η επανακυκλοφορία της «Ελευθεροτυπίας» ως απεργιακού φύλλου μπορεί να υπηρετήσει τον διπλό αυτόν στόχο – ικανοποίηση των αιτημάτων μας, επιβίωση της «Ε».

· Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» είμαστε εδώ! Με τα ονόματα και τις υπογραφές μας θα καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας για να επιβιώσει η «Ε». Και, έτσι, να ικανοποιηθούν τα δίκαια και απαράγραπτα δικαιώματα όλων των συναδέλφων είτε βρίσκονται εδώ, δίπλα μας, είτε έχουν αποχωρήσει αναζητώντας αλλού στέγη και επαγγελματικό προσανατολισμό. Η επιτυχία μας θα είναι και δική τους.

· Οι εργαζόμενοι της «Ε» είμαστε εδώ! Γιατί εμείς είμαστε η ψυχή της εφημερίδας. Απεργοί, εδραίοι στις δίκαιες απαιτήσεις μας έναντι της εργοδοσίας και αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων έναντι παντός, αν χρειαστεί.


Η Συντακτική Επιτροπή

Γιάννης Τριάντης
Βαγγέλης Δεληπέτρος
Χρήστος Ζέρβας
Γιώργος Τζεδάκις
Χρήστος Μέγας

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου