Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

... σύσταση "Ενωσης Προσώπων" - Libero FM ...

*
Τυπολογίες
***
*
Μειώσεις έως και 60%
στις συμβάσεις του Libero FM
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  της παράταξης «Δημοσιογράφοι Συμμετέχουν» (ΕΣΗΕΜ-Θ)
.
Αιφνιδιασμένη εμφανίζεται η νέα (;) διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ από τις εργασιακές εξελίξεις στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 FM, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η ιδιοκτησία του Ρ/Σ προχώρησε πριν από λίγες ημέρες, χρησιμοποιώντας απειλές και εκβιασμούς, στη σύσταση Ένωσης Προσώπων με τη συμμετοχή 12 επί συνόλου 19 εργαζομένων και, στη συνέχεια, στην επιβολή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, που ακυρώνει τις συλλογικές συμβάσεις των δημοσιογράφων, αλλά και των άλλων κλάδων εργαζομένων. Πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση σε ΜΜΕ της πόλης, γεγονός που δυστυχώς επιβεβαιώνει το ρόλο της Θεσσαλονίκης ως πειραματικού εργαστηρίου των εργασιακών σχέσεων.
Η ιδιοκτησία του Libero 107,4 FM εφάρμοσε το νομοθετικό έκτρωμα Λοβέρδου, για να επιβάλει, ουσιαστικά, μειώσεις μισθών που φτάνουν ακόμη και στο 60% επί των αποδοχών των εργαζομένων. Στην προσπάθειά της αυτή βρήκε, δυστυχώς, συμμάχους δύο δημοσιογράφους, μέλη  της ΕΣΗΕΜ-Θ, που, προφανώς, αγνοούν βασικές διατάξεις του ισχύοντος Καταστατικού.
Η συνδικαλιστική παράταξη «Δημοσιογράφοι Συμμετέχουν» καταδικάζει τις εκβιαστικές και εκφοβιστικές πρακτικές της  εργοδοσίας του Ρ/Σ. Παράλληλα, επισημαίνει σε όλους τους συναδέλφους, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να προσφέρουν άλλοθι σε προσπάθειες καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων με την εν γένει  στάση τους και την υπογραφή τους, κυρίως σε βάρος του ίδιου του σωματείου τους, αλλά και των εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου