Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

... ΕΔΟΕΑΠ - ποιός δεν ήξερε; ...

*
Tυπολογίες
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
Αθήνα 22 Ιουνίου 2012
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον ΕΔΟΕΑΠ, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά ότι ο πόλεμος που έχουν κηρύξει οι κυβερνήσεις,  η ΕΕ και οι εργοδότες ενάντια στους εργαζόμενους σαρώνει τους πάντες χωρίς εξαίρεση και γκρεμίζει αυταπάτες, που ειδικά στο κλάδο μας για χρόνια καλλιεργούσαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, πως δήθεν “εμείς θα την βγάλουμε καθαρή”.
Οι  βάρβαρες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην πρόνοια δεν αφορούν τους “άλλους”. Η εκλεγμένη – υπό την πρόεδρο Ελένη Σπανοπούλου – διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν εφαρμόζει απλά την αντιδραστική και επώδυνη πολιτική των κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, αλλά λειτουργεί ως προπομπός.
Με αλλεπάλληλες αποφάσεις της περικόπτει αγρίως κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δικαιώματα των ασφαλισμένων. Και όλ’ αυτά τάχα για τη «σωτηρία» του Ταμείου, υιοθετώντας πλήρως την αντίστοιχη επιχειρηματολογία κυβερνήσεων και ΕΕ.
Η οικονομική κατάσταση του Ταμείου, που επικαλείται η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ για να δικαιολογήσει τις όποιες περικοπές, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει μετατρέψει τα ασφαλιστικά ταμεία σε πελάτες των δημόσιων και ιδιωτικών δομών και ταυτόχρονα έχει περιορίσει τις δημόσιες παροχές στην Υγεία – Πρόνοια και στο Φάρμακο στο ελάχιστο επίπεδο του λεγόμενου «βασικού πακέτου», με στόχο να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων στην Υγεία και στο Φάρμακο, ως χώρος στρατηγικής σημασίας για την κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου.
Αυτήν την πολιτική-που θέλει την Υγεία εμπόρευμα,  και τους ασθενείς πελάτες-ασπάζεται και εφαρμόζει η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Τσιμουδιά δε βγάζει για το γεγονός ότι και ο ΕΔΟΕΑΠ αποτελεί ακόμα ένα «θύμα» της πολιτικής ΕΕ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που έχει μετατρέψει τα ασφαλιστικά ταμεία σε πελάτες των δημόσιων και ιδιωτικών δομών, αλλά και πηγή χρηματοδότησης – των υποχρηματοδοτούμενων από το κράτος υπηρεσιών Υγείας – τους ίδιους τους ασφαλισμένους.
Σε περιπέτειες όμως έχει μπει πλέον για τα καλά ο ΕΔΟΕΑΠ και με την υπόθεση του διπλού «κουρέματος» των αποθεματικών του (λόγω PSI αλλά και της απόφασης της διοίκησης του Ταμείου να «σπάσει» σε μειωμένες τιμές τα νέα ομόλογα του Κοινού Κεφαλαίου).
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια που επιχείρησε η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με τη «δραματική» ανακοίνωσή της μια μέρα μετά τις εκλογές, δε στοχεύουν μόνο στην αυριανή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, αλλά και στην ανάδειξη της «ανάγκης» για την ενοποίηση ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ, που θα χρησιμοποιηθεί για να επιβληθούν νέες περικοπές σε βάρος συνολικά των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ.
Στην αυριανή Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ (2 μ.μ. ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ), η διοίκηση του Οργανισμού επιδιώκει όχι μόνο να αποφύγει τη συζήτηση για τις άγριες περικοπές που έχει επιβάλει, αλλά, αντίθετα, να αποσπάσει τη συναίνεση των ασφαλισμένων για διπλασιασμό των εισφορών που πληρώνουν.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήταν οι μόνες που είχαν προειδοποιήσει τους εργαζόμενους του κλάδου για τις συνέπειες που θα έχει η αντιασφαλιστική πολιτική και την ανάγκη συντονισμού μαζί με όλους τους εργαζόμενους .
Το ΠΑΜΕ καλεί τους  εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά  στην αυριανή Γενική Συνέλευση  και να επιβάλουν την ανάκληση των καταστροφικών αποφάσεων  διεκδικώντας την κάλυψη των απωλειών από κυβέρνηση και εργοδότες.
---

Το ψήφισμα
που εγκρίθηκε ομόφωνα
στη Γ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ
Η σημερινή ιστορική Γ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε ομόφωνα:
1. Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και θεμελιωδών παροχών στους ασφαλισμένους..
2. Ζητάμε να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ κλεμμένα και κουρεμένα αποθεματικά του Ταμείου.
3. Οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από κυβέρνηση και εργοδότες..
4. Καταψηφίζει τον απολογισμό και όλες τις προτάσεις του ΔΣ..
5. Ζητά διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων διοίκησης με ευθύνη συνδικαλιστικών ενώσεων και βοήθεια ανεξάρτητων φορέων που θα επιλέξουμε.
6. Αίρει την εμπιστοσύνη της στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και ζητά άμεση παραίτηση μελών του και εκλογή προσωρινής διοίκησης από ΓΣ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου