Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

... Χ.Κ.Τεγόπουλος: η δέσμευση τίτλου είναι θέμα ερμηνείας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Χ.Κ.Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.:
Ανακοίνωση περί σχολιασμού δημοσιευμάτων
*
Το δημοσίευμα του Euro2day 7-6-2012 με τίτλο: "Δέσμευση για τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας" είναι εν μέρει μόνον ακριβές.
Συγκεκριμένα, την 6-6-2012 συζητήθηκε ενώπιον του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από εννέα πρώην εργαζόμενους της εταιρείας δυνάμει της οποίας αιτούντο την χορήγηση προσωρινής διαταγής δια της οποίας να απαγορευθεί κάθε μεταβολή νομική και πραγματική της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας και ιδία των σημάτων "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ".
Επί της ανωτέρω αιτήσεως εξεδόθη η από 6-6-2012 απόφαση προσωρινής διαταγής η οποία απαγορεύει την νομική μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας μέχρι του ποσού 1.500.000 ευρώ, χωρίς ειδική αναφορά στα ως άνω σήματα.
Εφόσον τα σήματα θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ερμηνευτικά από την αίτηση και την προσωρινή διαταγή μπορεί να συνάγεται και η δέσμευση του σήματος της εταιρείας, ως αποτελούντος μέρους των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
---
Ένα σχόλιο της "Α": ... μια πρώτη σκέψη πάνω στην ανακοίνωση, που μόλις πριν από λίγη ώρα τη συλλέξαμε, ήταν ότι τίποτα το καινούργιο δεν κομίζει - απλώς επαναβεβαιώνει την απόλυτη αλληλεξάρτηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ... σε δεύτερη ανάγνωση, η εταιρεία - δια του "εν μέρει ακριβές" και δια του "ερμηνευτικά μπορεί να συνάγεται" - σε κάποιους (;) κλείνει το μάτι, να επωμιστούν την ευθύνη της ανάρτησης στα περίπτερα του τίτλου της "Ελευθεροτυπίας" !!!  Αλλά, επειδή όλα αυτά είναι πιθανολογήσεις και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έχουν τις απαραίτητες νομικές γνώσεις - μόνον μια ελάχιστη συνδικαλιστική εμπειρία - το σωστό θα ήταν να υπάρχει μια ολοκληρωμένη και νομικά τεκμηριωμένη άποψη, πριν αναληφθούν ευθύνες, που θα έπρεπε να είχε αναλάβει ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ η Χ.Κ.Τεγόπουλος ... και για να μην ξανα-υπάρξουν παρερμηνείες, να επαναλάβουμε ότι τίτλος εν κινήσει ισούται με προστιθέμενη αξία για όλους ... το αντίθετο είναι καταστροφή, για όλους ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου