Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, παράσταση για το επίδομα επίσχεσης ...

*
Εκπρόσωπος
Συντακτών "Ελευθεροτυπίας"
***
*
Αίτημα της Εργασιακής στο ΕΤΑΠ -ΜΜΕ
για να συντομευθεί
ο χρόνος καταβολής του επιδόματος επίσχεσης
*
Αίτημα προς το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ να επισπευθούν οι διαδικασίες για να συντομευθεί ο χρόνος καταβολής του επιδόματος επίσχεσης, που σήμερα φθάνει μέχρι και τέσσερις μήνες από την υποβολή της αίτησης, υπέβαλε η εργασιακή επιτροπή στον πρόεδρο του Ταμείου την Δευτέρα το πρωί με επιστολή της ενώ αντιπροπωπεία της επιτροπής (Σώκος, Περδικέας, Μπογιόπουλος, Στογιάννης) συναντήθηκε μαζί του. Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του Ταμείου έκανε γνωστό ότι λόγω έλλειψης προσωπικού δεν είναι δυνατή η καταβολή του επιδόματος σε λιγότερο από τρεις μήνες από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Η αρμόδια διευθύντρια κ. Φλωρου είπε οτι τις ημέρες που διανύουμε εξετάζονται οι αιτήσεις που κατατέθηκαν τον Μάρτιο και μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και θα δοθούν τα επιδόματα.

Απί την συζήτηση προέκυψαν δύο χρήσιμες πληροφορίες για τους συναδέλφους που είναι σε επίσχεση:
1. Οι επισχεσίες είναι καλυμένοι ως προς τις ασφαλιστικές τους εισφορές για οχτώ μήνες απί την ημέρα που βγήκαν σε επίσχεση.
2. Η αίτηση για το επίδομα θα πρέπει να κατατεθεί στο Ταμείο εντός δύο μηνών από την ημέρα που έγινε η επίσχεση διαφορετικά χάνεται το δικαίωμα.

 Η επιστολή της Εργασικής Επιτροπής προς τον πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είναι η εξής:

Εργασιακή Επιτροπή
Εργαζόμένων Ελευθεροτυπίας

Αθήνα 11 Ιουνίου 2012

Προς
τον πρόεδρο
του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Θέμα: Επιδόματα επίσχεσης

      Οπως σας είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. Τεγόπουλος είμαστε απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2011. Αυτό  έχει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες συνέδελφοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
      Ενας πολύ μεγάλος αριθμός εξ αυτών βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και έχουν υποβάλλει αίτημα στο Ταμείο να τους χορηγηθεί επίδομα επίσχεσης προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
      Παρατηρείται όμως πολύ μεγάλη καθυστέρηση, που υπερβαίνει τους 4 μήνες στην καταβολή του επιδόματος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να έρχονται σε ακόμη πιο δυσχερή θέση.
     Ως Εργασιακή Επιτροπή θεωρούμε το συγκεκριμένο θέμα ύψιστης προτεραιότητας και ζητάμε να ενεργήσετε ούτως ώστε να συντομευθεί ο χρόνος καταβολής του επιδόματος
Η Εργασιακή Επιτροπή
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου