Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

... εργαζόμενοι στα sites: αγώνας για ΣΣΕ συντακτών ...


*
Κατάληψη ΕΣΗΕΑ
***
*
2,5 ευρώ την ώρα χωρίς ρεπό:
Να μη γίνουμε διαδικτυακοί σκλάβοι!
.

2,5 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ
.
Αυτή είναι η καλύτερη κοστολόγηση της εργατικής μας δύναμης που όσο και να ψάξαμε βρήκαμε στο «παρόν και μέλλον της δημοσιογραφίας», στην αγορά εργασίας των ειδησεογραφικών sites/portals. Τα αφεντικά εκμεταλλεύovται τις νομοθεσίες των μνημoνίων, τις χιλιάδες απολύσεις και τoυς εκατοvτάδες χιλιάδες νέους ανέργους για να μας βάλoυν να δουλεύουμε συνεχώς, για λιγότερα από τα βασικά και με σκυμμένο το κεφάλι.
.
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ
.
Επιλέγουμε το δρόμο του συλλογικού αυτοoργανωμένoυ αγώνα. Ακολουθούμε το παράδειγμα των συνάδελφων μας στα sites enet.gr και dealnews.gr, που με δικαστικές αποφάσεις πέτυχαν να πληρώνovται ως εσωτερικοί συντάκτες, με βάση τα οριζόμενα για εξαρτημένη εργασία στις συμβάσεις των ενώσεων συντακτών. Οργανωνόμαστε εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες σε οριζόντιες δομές χωρίς εργατοπατέρες, χωρίς κόμματα, με τη συναδελφική μας δύναμη και την ταξική μας αλληλεγγύη.
.
ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ 
  • Βασικό μισθό με πλήρη ασφάλιση, πενθήμερη εργασία με δυο ημέρες ρεπό την εβδομάδα και υπερωριακή αμοιβή για σαββατοκύριακα, συνδικαλιστικά δικαιώματα.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ SITES
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου