Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

... εκτυπώσεις - άνοιξε η συζήτηση ...


*
GAOnline
***
*
Ο θάνατος της εκτύπωσης είναι υπερβολή
*
Δημοσιογράφος της Guardian πιστεύει ότι πρόσφατες αναφορές για το τέλος των εκτυπώσεων είναι ‘μεγάλες υπερβολές’.
Στο τελευταίο του άρθρο στο guardian.co.uk, ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι τα έντυπα μέσα στην πραγματικότητα απολαμβάνουν πραγματικά μία αναβίωση χάρη στην ευγενική… χορηγία του blogging και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Χρησιμοποιώντας τη συνεισφορά του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας magculture.com, Τζέρεμι Λέσλι, για να υποστηρίξει την άποψή του, το άρθρο του κ. Χούπερ με τίτλο ‘Ποιος λέει ότι η εκτύπωση πέθανε’ σημειώνει ότι πλατφόρμες όπως το WordPress έδωσαν στους χρήστες του διαδικτύου ένα λόγο να γράφουν και να ακούγονται. Αυτό οφέλησε τον εκτυπωτικό κλάδο, αφού άτομα και επιχειρήσεις τελικά θέλουν να έχουν αυτά τα γραπτά στη φυσική τους μορφή – τυπωμένα.
Τα κίνητρά τους μπορεί να έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, όμως. Ένας άλλος συνεργάτης, ο Ντέιβιντ Ρόουαν, δημοσιογράφος της ιστοσελίδας του βρετανικού Wire, είπε στον κ. Χούπερ ότι οι εταιρίες δεν ψάχνουν πλέον για πωλήσεις όταν τα αναλώσιμά τους βγαίνουν από εκτυπωτικά πιεστήρια. «Για τα online brands, η εκτύπωση είναι ένας πετυχημένος τρόπος για να κερδίσουν επιπλέον μάρκετινγκ προσοχή και να προωθήσουν την κοινότητά τους, ακόμα και αν δεν υπάρχει κέρδος», είπε.
Aν και στόχος είναι οι πωλήσεις, όπως δείχνει έρευνα της εταιρίας Deloitte, υπάρχει ακόμη ζήτηση για έντυπες εκδόσεις. Η τελευταία μελέτη της εταιρίας έδειξε ότι το 88% των αναγνωστών περιοδικών εξακολουθεί να διαβάζει και την έντυπη μορφή, ενώ το 35% των συμμετεχόντων ισχυρίστηκαν ότι ήταν συνδρομητές σε τουλάχιστον ένα έντυπο περιοδικό το 2011.
---
Πηγή: ipex.org
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου