Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

... Ομιλος Γιαννακόπουλου - το γνωστό έργο ...


*
Μαχόμενη Δημοσιογραφία
***
*
Απολύσεις στην ελληνική «Χουριέτ»
Το email - που ακολουθεί - εστάλη χθες βράδυ στους 3 συναδέλφους, που απολύθηκαν αρχικά τηλεφωνικά (!) στις 21:00 από το www.newsbomb.gr.

Οι απολύσεις έγιναν λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη, στην οποία ο Χάρης Λαζαρόπουλος διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνει καμιά απόλυση! Οι απολύσεις έγιναν κατ' εντολή του Θοδωρή Στίνη.

Μια μικρή λεπτομέρεια, οι τρεις συνάδελφοι απολύθηκαν το βράδυ της 1ης Ιουνίου, ενώ το email αναφέρει 31 Μαΐου.

«From: Human Resources
Sent: Friday, June 01, 2012 9:48 PM
Subject: email επιβεβαιωσης λυσης συνεργασιας

Σε συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης που προηγήθηκε από τον εκπρόσωπο της Εταιρίας μας, σας γνωστοποιούμε, με το παρόν, τον τερματισμό από σήμερα 31 Μαΐου 2012 της μεταξύ μας συνεργασίας. Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα προσφορά των υπηρεσιών σας στην Εταιρία μας και σας ευχόμαστε καλή τύχη στα μελλοντικά σας σχέδια.

Ευχαριστώ,

Λημναίος Δημήτρης».

Αν και όμιλος DPG συνεχώς καυχιέται ότι είναι πρώτος και καλύτερος, και αυτοχαρακτηρίζεται ως η ελληνική «Χουριέτ» (προφανώς λόγω του πατρίς - θρησκεία - φασισμός και αγία φαρμακο-οικογένεια), εντούτοις ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης για την μη εισροή εσόδων από διαφημίσεις σε αυτούς, που τραβούν κουπί στην γαλέρα.

Ο Νικόλας Στελλάκης, CEO DPG Group of Companies SA, τονίζει στο email, που έστειλε την περασμένη Δευτέρα στους δούλους στο κάτεργο:«θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η επίτευξη των στόχων του ομίλου είναι ευθύνη όλων μας».

Τι και αν ο κ. Γιαννακόπουλος έταξε και μπόνους επιβράβευσης στους εργαζόμενους του www.newsbomb.gr  για την πρωτιά του εκλογικού blog.

Χθες ο Χάρης Λαζαρόπουλος, αν και ανακοίνωσε, πως «ό,τι λέει ο Γιαννακόπουλος το κάνει», ζήτησε, επειδή η μισθοδοσία θα γίνει σε δόσεις, να περάσουν από το γραφείο του για να συνεννοηθεί με εκείνους, που «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!».

Βέβαια, αμέσως μετά ακολούθησαν οι τρεις απολύσεις, για τις οποίες ο κ. Λαζαρόπουλος έλεγε, ότι δεν θα γίνουν.

Διαβάστε πως ο κ. Στελλάκης πετάει το μπαλάκι της ευθύνης για την οικονομική κατρακύλα στους εργαζόμενους, στους οποίους ο Γιαννακόπουλος είχε τάξει και μπόνους!

«From: StellakisNikos
Sent: Monday, May 28, 2012 5:28 PM
To: ++DPG_LIFESTYLE; ++DPG_NEWS; ++DPG_SPORTS; +DPG_2S; +DPG_DOTNET; +DPG_GIATRA; +DPG_MANAGEMENT; +DPG_MGT_SERVICES; +DPG_WEB; +DPG_WEBTV

Subject: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

Όπως όλοι γνωρίζετε ο όμιλος μας δεν έχει επιτύχει τους στόχους του με αποτέλεσμα τα έσοδά μας να υστερούν σημαντικά του προϋπολογισμού και των εξόδων. Είναι προφανές ότι αυτό έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό έλλειμμα στην ταμειακή μας ροή το οποίο μέχρι σήμερα καλυπτόταν κυρίως από τους μετόχους, με ελάχιστη συνδρομή από το τραπεζικό σύστημα. Η κατάσταση έχει χειροτερεύσει αισθητά τους τελευταίους μήνες.

Σαν αποτέλεσμα, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι για τις προγραμματισμένες πληρωμές της 31ης Μαΐου 2012 που αφορούν σε μισθοδοσία και αμοιβές συνεργατών θα καταβληθεί μέρος του συνολικού ποσού μισθών και αμοιβών και το υπόλοιπο θα καθυστερήσει.

Με αφορμή αυτή την επικοινωνία, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η επίτευξη των στόχων του ομίλου είναι ευθύνη όλων μας. Η ανεύρεση εσόδων, η συγκράτηση των εξόδων και η βελτίωση της ποιότητας της δουλειάς μας θα εξασφαλίσει και θα εγγυηθεί την μελλοντική πορεία του Ομίλου.

Με εκτίμηση

NicholasJ Stellakis

CEO

DPG Group of Companies SA 15 Ermou Street, (14 Klm Athens-Lamia National Road), Kifissia 145 64, Athens, Greece.

Tel: + 30 210 3503080 Cel: + 30 6985 114080

E-mail: n.stellakis@dpg.gr».
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου