Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

... ΜΜΕ - λάθος επιλογές έφεραν τα σημερινά αδιέξοδα ...


*
media-industry
***
*
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
"Φλερτάροντας" με την καταστροφή
*
Για μια ακόμη φορά τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα, είναι εκτός πραγματικότητας. Τα χρόνια του Κώστα Σημίτη πανηγύριζαν για την ανάπτυξη και τους Ολυμπιακούς αγώνες, με τα Κοινοτικά Πλαίσια να ρέουν στη χώρα και τις επιχειρήσεις τους στο χρηματιστήριο.
.
Η "οικονομία" μπορεί να ήταν "τραβεστί", αλλά για όσο καιρό η ΝΔ έκανε τη συγκεκριμένη καταγγελία. Την επόμενη μέρα αρκούσε η διαβεβαίωση από το νέο υπουργό οικονομικών, πως "λέμε την αλήθεια στους ευρωπαίους", για να φύγει από το προσκήνιο η συζήτηση για την οικονομία, για να μην ελέγχθούν τα στοιχεία ξανά. Αυτά της διόγκωσης του δημόσιου τομέα, αυτά την έκρηξης του ελλείμματος. Τα Μέσα που πάσχισαν για να γίνει πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης, στη συνέχεια ταυτίστηκαν  ή στην καλύτερη περίπτωση "αποκοιμήθηκαν" κατά την 5ετία του Κώστα Καραμανλή.
.
Και μετά ξυπνήσαμε στον εφιάλτη. Τα Μέσα επανέλαβαν το ίδιο λάθος. Ταυτίστηκαν ξανά με τη λάθος πλευρά, επιλέγοντας την πλευρά του Μνημονίου, μην αφήνοντας  περιθώρια για άλλες απόψεις, προσέγγισης της κρίσης. Απομακρύνθηκαν από ό,τι είχε να κάνει με τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής, η οποία είχε αντικατασταθεί από τα συμφέροντα των δανειστών.
.
 Τώρα βρίσκονται όχι μόνο σε αδιέξοδο έχοντας ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας απέναντί τους, αλλά διαπράττουν και το επόμενο σοβαρό λάθος. Υιοθετούν και προβάλουν ακόμη και με όρους life style τις επιθέσεις της ακροδεξιάς σε βάρος γυναικών και μεταναστών, παραγνωρίζοντας πόσο έχει υποφέρει η χώρα από το ναζισμό.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου