Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 14/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Δεν πάμε καθόλου καλά...


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη του δημοσιογράφου, μέλους της Ενώσεως, Γιώργου Παπαχρήστου, σήμερα (χθες) το πρωί στα Γιάννενα. Είχε προηγηθεί μήνυση του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνου Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, με αφορμή ένα άρθρο του κ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Είναι συνήθης η πρακτική τα τελευταία χρόνια να ποινικοποιείται η δημοσιογραφική λειτουργία με σωρεία μηνύσεων και αγωγών προς δημοσιογράφους, πριν καν οι θιγόμενοι χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα: Επί παραδείγματι o κ. Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να δημοσιεύσει την άποψή του στη στήλη του δημοσιογράφου ή, αν θεωρεί ότι παραβιάζεται η δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσφύγει στα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ και να ζητήσει αποκατάσταση της αλήθειας.

Τέλος, ακόμη κι αν η υπόθεση φτάσει στην τακτική δικαιοσύνη, μας προξενεί εντύπωση ο «ζήλος» των διωκτικών Αρχών, που έσπευσαν να συλλάβουν στα Γιάννενα τον Γιώργο Παπαχρήστο, σε ξενοδοχείο όπου διέμενε, λες κι ήταν κοινός εγκληματίας.
ΤO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚO ΣΥΜΒΟΥΛΙO

@ Μικρές, σεμνές διακριτικές τροποποιήσεις στον Όμιλο Αλαφούζου, με πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Γιάννη Αλαφούζο, αναπληρώτρια διευθύνουσα την κα Εύη Κουτσαφτάκη και… Δεν έχει «και». Ο κ. Παναγόπουλος παραμένει, πάντως, στον Όμιλο.

@ Και ξαφνικά χάθηκαν τα ποσοστά (της Nielsen). Χωρίς «πώς» και «γιατί», αλλά με «διότι», μια ωραία πρωία τα κανάλια σταμάτησαν να στέλνουν τηλεθεάσεις. Υπήρξε, λέει, κάποια κόμπλα, γενικώς και όλως τυχαίως, τα ποσοστά εχάθησαν και τρέχα τώρα να προσθέτεις και να διαιρείς και να εντοπίζεις 15αρτα με το χαρτάκι και το μολυβάκι. Αστεία πράγματα και φυσικά καθόλου τυχαία.


@ Απλήρωτοι στον «Ελεύθερο Τύπο», στον «Επενδυτή», στην «Ελευθεροτυπία», στο «Κόκκινο», στην «Εξπρές», στο «Κέρδος», τρομοκρατημένοι στον ΔΟΛ. Να ένα έργο που δεν θα βαρεθεί να βλέπει η Ένωση Συντακτών, περιμένοντας ότι το τέλος θα είναι διαφορετικό. Και να δεις τι ορισμό είχε δώσει ο Αϊνστάιν για τους ανθρώπους που κάνουν ακριβώς το ίδιο (ανόητο) πράγμα, αλλά περιμένουν διαφορετικό αποτέλεσμα..!

@ Παράρτημα του JackDaniels η υπόθεση της ΕΡΤ – ΔΤ – ΝΕΡΙΤ. Η αξιολόγηση άργησε (όχι, μια μέρα), ο καιρός χάνεται με εκπομπές του 0,9%, χάνονται και ζωές, χάνονται και καμιά 20αριά εκατομμύρια ευρώ (λάθος;) τον μήνα για να συντηρηθεί όλο αυτό το πανηγύρι που «στήθηκε» μετά το επίσημο λουκέτο της 11ης Ιουνίου. Αλλά έτσι πάει ο δρόμος για την κόλαση που ‘ναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

@ Δεν «δούλεψε», λέει επίσης, το πλάνο αυτοδιαχείρισης των ραδιοσταθμών. Ο συνεταιρισμός – για να στηθεί, λέει – θέλει 500 ευρώ. Και ως γνωστόν, σήμερα με 500 ευρώ παντρεύεσαι. Ή βαφτίζεις. Αναλόγως το… Facebookstatus.

@ Παράνομη η σύνθεση του ΕΣΡ, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Το συμβούλιο με την 3513/2013 απόφασή του, κρίνει πως η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 57 του νόμου 3979/2011, που αναφέρει πως “η αυτοδίκαια παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ καλύπτει ισόχρονο διάστημα μέχρι τον διορισμό νέων μελών”, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου