Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

... "θρήνος" για τον Νίκο Μπογιόπουλο, αλλά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...το ΚΚΕ γεννά Μπογιόπουλους

Έχοντας ελλιπή γνώση και πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στο Γ’ μέρος της Μπογιοπουλιάδας παρεμβαίνω με τον λίγο ιερόσυλο τίτλο του κειμένου για να θέσω κάποια επί της ουσίας ζητήματα:

1. Ό,τι ακολουθεί με κάτι που έχει σχέση με τον Μπογιόπουλο δεν ταιριάζει καθόλου με την ηθική ή τον τρόπο σκέψης των κομμουνιστών. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε κατινίστικα, είτε υποστηρίζουμε τη μία είτε την άλλη άποψη. Αναρτήσεις με κατηγορίες, υπονοούμενα, λάσπη και τέτοια ταιριάζουν σε μια κιτρινίστικη λογική παρασκηνίου και εσφαλμένης αντίληψης σχετικά με το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους ζητήματα. Ταιριάζουν σε άλλους πολιτικούς χώρους και κόμματα.

2. Ο Μπογιόπουλος είναι ικανότατος. Για χρόνια αποτελούσε ένα επικοινωνιακό κόσμημα για το ΚΚΕ. Το τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα είναι κάτι που γνωρίζουν λίγοι άνθρωποι και αν κρίνουν ότι πρέπει να μιλήσουν ας το κάνουν.

3. Σε κάθε επεισόδιο του σίριαλ υπάρχει η τάση να εμφανίζεται ο Μπογιόπουλος ως ο μάρτυρας του κομμουνισμού που οδηγείται στη σφαγή από την αδίστακτη ηγεσία του κόμματος επειδή είναι ισχυρή προσωπικότητα. Ως τέτοια μάλλον δεν έχει ανάγκη από τους αυτόκλητους προστάτες του.

4. Η αγάπη που τρέφουν όλοι αυτοί στον Μπογιόπουλο είναι ψεύτικη και υποκριτική. Τον εκτιμούν, τον αναπαράγουν, τον θαυμάζουν αλλά ταυτόχρονα μισούν, απαξιώνουν και πολεμούν με κάθε τρόπο το κόμμα το οποίο ο ίδιος υπηρετεί, λασπολογούν συχνά εναντίον της ιδεολογίας που ο ίδιος πιστεύει και εκφράζει και συστηματικά βάλλουν κατά των συντρόφων του. Ωραία εκτίμηση!

5. Το σημαντικότερο θέμα είναι οι ατομικές συμβάσεις. Όμως όπως όλοι γνωρίζουν, ακόμα και αυτοί που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, οι συζητήσεις για τέτοια ζητήματα δεν γίνονται με post like share και tweet. Το ΚΚΕ είναι κόμμα με όργανα και αρχές λειτουργίας. Δεν είναι όμιλος προβληματισμού ούτε η Πρωτοβουλία των 666 για την διάσωση της Όπως Μπαίνεις Κεντροαριστεράς.
---
πηγή: http://2310net.wordpress.com/
---
***
... και ολίγα για την "άρνησή του" να υπογράψει "ατομική σύμβαση εργασίας"!!!

Ισχύον καταστατικό του ΚΚΕ,
εγκεκριμένο στο 19ο Συνέδριο του κόμματος:


"ΑΡΘΡΟ 46

Τα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Το ίδιο ισχύει για τα μέλη του Κόμματος που εργάζονται στον τεχνικό ή βοηθητικό μηχανισμό του Κόμματος, στο «Ριζοσπάστη», στην ΚΟΜΕΠ, σε άλλα κομματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο εκδοτικό του Κόμματος."

http://www.kke.gr/taytothta/

Ο Μπογιόπουλος είναι μέλος του κόμματος που εργάζεται στον Ριζοσπάστη. Συνεπώς, το Καταστατικό τον δεσμεύει, όπως και κάθε άλλο μέλος του κόμματος που εργάζεται στο Ριζοσπάστη, στην εργασία βάσει αποζημίωσης όπως αυτή ορίζεται στο Καταστατικό.

Οτιδήποτε άλλο προϋποθέτει θεμελιώδη άγνοια εσωκομματικών κανονισμών και είναι εκ του πονηρού.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Μα αφού ο άνθρωπος είπε ότι παραιτείται του μισθού αλλά θέλει να παραμείνει αμισθί στον Ριζοσπάστη, ποίο το νόημα της κουβέντας για ατομική σύμβαση; Να τον εμφανίσει δηλαδή ως "αρνητή" του καταστατικού του ΚΚΕ; Στην τελική μπαίνει και ένα ακόμα θέμα: ο Μπογιόπουλος όπως και άλλοι ήταν στο Ρίζο πριν το νέο καταστατικό του Κόμματος. Συνεπώς η όποια μεταβολή των μισθολογικών του κλπ, δεν πρέπει να παίρνει υπόψη και την γνώμη του ίδιου; Άμα για λόγους ιδεολογικούς αρνείται την υπογραφή σύμβασης, παρότι παραιτείται του μισθού του τότε ακόμα και το φύλλο συκής των επιχειρημάτων της ΚΕ έχει καταρρέυσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 5:06 μ.μ. - ... σωστά θα είναι όλα τούτα, αρκεί να ισχύει το ρεπορτάζ ... ας κρατήσουμε μικρό καλάθι και να περιμένουμε και τον ίδιο να μιλήσει ...

      Διαγραφή