Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

... ΚΕΔ για ΕΣΗΕΑ - αργία, ανικανότητα και... ντενεκέδες !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Ανακοίνωση

Τσαλαπάτης
Καινούριο δωράκι κάνει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στους εκδότες.

Η αργία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την άλλη Δευτέρα, είναι στον αέρα, χωρίς κάποιος να γνωρίζει, που θα κάτσει για τους δημοσιογράφους. Είναι τέτοια η ανικανότητα του γνωστού θιάσου των “έξι” της πλειοψηφίας στην ΕΣΗΕΑ, που μέχρι χθες δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την μεταφορά της αργίας, η οποία εφέτος ακολουθεί μετά την αργία του Σαββατοκύριακου.Οι εκδότες άρχισαν από σήμερα να διαφημίζουν ότι οι εφημερίδες της Κυριακής θα κυκλοφορήσουν το Σάββατο, τα φύλλα του Σαββατου θα βγουν την Παρασκευή στα περίπτερα αλλά και πάλι ουδείς γνωρίζει αν αυτό αφορά σε όλες τα εκδόσεις.

Η πρόβλεψη είναι ότι στις εφημερίδες άλλοι θα δουλεύουν Κυριακή άλλοι Δευτέρα.

Άλλωστε υπάρχει πρόταση να κυκλοφορήσουν την Δευτέρα τα αθλητικά φύλλα αλλά δεν συμφωνούν όλοι οι εργοδότες και επί πλέον αρνούνται να πληρώσουν το διπλό μεροκάματο, που προβλέπει η ΣΣΕ για όσους δουλεύουν Κυριακή.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και γα το πώς θα εργασθούν το Σαββατοκύριακο αλλά και την Δευτέρα οι δημοσιογράφοι στα ραδιοτηλεοπτικά με το σωματείο τους, να τους «σπρώχνει» να δουλεύουν απλήρωτοι και τις αργίες.

Τελικά μόνο οι συνάδελφοι της ΕΡΤ θα συνεχίζουν να εργάζονται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική του μαύρου, ενώ Μάναλης και Σία κοιτάνε πώς θα τους φάνε τις αποζημιώσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τους διμηνίτες της «ΔΤ» και όσους είναι σε λίστα αναμονής του Καψή.

Και η πλειοψηφία της παρακμής στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επιμένει να κλείνει τους δικούς της λογαριασμούς επειδή βλέπει την αυλαία να πέφτει.

# H Πρόεδρος Μαρία κάπου στη Β. Ελλάδα, κάνει πρόβα για τον Μάη, απονέμοντας βραβεία.

# Ο ταμίας κινείται υπερατλαντικά, και τον περιμένουν πώς και πώς να γυρίσει για να νοικιάσει το μαγαζί στο κολλητό της πλειοψηφίας με την εταιρία μαϊμού.

# Ο Τρίμης παζαρεύει την απόλυση του από την παλιά “Ελευθεροτυπία”, με υπόγεια συμφωνία για να το παίξει και άνεργος, επειδή ξέρει αυτός…

# Η Γ.Γ. στήνει μηχανή στο site της ΕΣΗΕΑ, ώστε να δημοσιεύει, λέει, μικρές αγγελίες σε όσους …ζητάνε ανέργους

# Ο βήτα αντιπρόεδρος τα δικά του.

Μέσα στην τρέλα όμως έσκασε και μια κρίση υστερίας χθες στον 6ο όροφο με την Γ.Γ. να μην μαζεύεται με τίποτα.

« Μας λένε ντενεκέδες » τσίριζε φανερά ενοχλημένη - αλλά με καθυστέρηση - από την ανακοίνωση της ΚΕΔ, που από την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε και αυτήν για το σκάνδαλο με τις 15.000 ευρώ τον μήνα, τις οποίες πληρώνει η ΕΣΗΕΑ για τις αμοιβές ημετέρων στην προεδρική τους αυλή.

Σκέψου να βγει κι ο λογαριασμός…

Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου