Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

... Τσαλαπάτης - Κατσίμη - Τσαλαπάτης ...

*
Enimerosi24
***
*

«Όχι βιαστικές απαντήσεις»

Η ΚΕΔ απαντά σε Κατσίμη: Μήπως πρέπει να αλλάξετε παράταξη;

Η κα Κατσίμη «απάντησε για πρώτη και τελευταία φορά» στον κ. Τσαλαπάτη, χωρίς να υπάρξει ερώτηση.

Θεωρεί όμως τον κ. Τσαλαπάτη το χειρότερο είδος συνδικαλιστή, διότι όχι μόνο του «αρέσει να γράφει και να καταγγέλλει» αλλά και «απειλεί» όποιον τολμήσει να «του αντιμιλήσει».

Και επειδή τώρα ο δημοσιογραφικός κόσμος της εμπιστεύθηκε τη θέση της Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ, έχει πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθεί και «θα κάνει αυτό που πρέπει», χωρίς να ασχολείται με το τί γράφει και λέει ο κ. Τσαλαπάτης.

Η κα Κατσίμη εργαζόταν στην ΕΡΤ, που μαζί με τους δικούς της την αποκαλούσαν ΥΕΝΕΔ για να πουν οτι είναι της κυβέρνησης ή και κάτι παραπάνω. Όταν ο εργοδότης της έκανε λοκ-άουτ κι έριξε μαύρο, έγινε Ρόζα Λούξεμπουργκ. Μόλις όμως η κ. Κατσίμη έγινε κυβέρνηση της ΕΣΗΕΑ, αναγνώρισε την πραγματικότητα της ΝΕΡΙΤ.

Αλλά με ποια παράταξη εξελέγη η κ. Κατσίμη στην ΕΣΗΕΑ; Μια παράταξη που δεν καταγγέλλει ποτέ και κανέναν, έρχεται πάντα ήρεμα στους συνδικαλιστικούς αγώνες με συνετές και αποτελεσματικές προτάσεις, δεν απειλεί αλλά συνομιλεί;

Εάν περνούσε και κάποτε από τις Γενικές Συνελεύσεις, ίσως τότε να είχε ακούσει τον κ. Τρίμη να υποστηρίζει πως «θα πρέπει να καταργηθεί το αγγελιόσημο».

Ξέχασε ή δεν άκουσε ποτέ η κα Κατσίμη, χρόνια τώρα, τα κατορθώματα της παράταξής στην οποία ανήκει;

Ξέχασε τις καταλήψεις που έκανε της ΕΣΗΕΑ, ακόμη και την κλοπή της σφραγίδας;

Ξέχασε την εισβολή με τον σκύλο, τις επιθέσεις εναντίον του τότε Διοικητικού Συμβουλίου;

Ξέχασε τις ύβρεις εναντίον του κ. Τσαλαπάτη ότι «συνεργαζόταν με την Δεξιά»;

Αυτές είναι οι ειρωνείες της Ιστορίας: Η κ. Κατσίμη που σήμερα με τόση ευσυνειδησία συνεργάζεται με τη Δεξιά «για να κάνει αυτό που πρέπει», όπως λέει, εναντίον των συναδέλφων της, ας ανατρέξει στις χιλιάδες ύβρεις και καταγγελίες των επαναστατών της παράταξής της. Και ίσως τότε συγκρίνει και καταλήξει ότι ο κ. Τσαλαπάτης είναι ο ευγενής της υπόθεσης. Και αν θέλει να είναι ευγενής και η ίδια, ίσως σκεφτεί να αλλάξει παράταξη.

Mέχρι να αποφασίσετε όμως μια και έχετε ενδιαφέρον για τους ανέργους, αντί να πετάτε λεφτά, που τα περισσότερα τα παίρνουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και όχι οι συνάδελφοι, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι.

Αλλά εσείς έχετε πρόγραμμα που περιλαμβάνει: Προσλήψεις συμβούλων – σταρ με κόστος 15.000 ευρώ το μήνα για την Ένωση. Έχετε όμως και έργο που δεν σας αφήνουν να κάνετε.

Είμαστε περίεργοι να ακούσουμε ποιο είναι. Πριν το δούμε όμως…

Υπάρχει και δουλειά: πχ να πληρωθούν ή να εξοφληθούν οι συνάδελφοι:

- στο «Κέρδος»,

- στην «Εξπρές»,

- στον «Ελεύθερο Τύπο»,

- στον ΔΟΛ,

- στον «Επενδυτή»,

- στην «Ελλάδα αύριο»,

-στον «Πρωταθλητή» και σε άλλες αθλητικές,

-στην «Ελευθεροτυπία»,

-στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Βρείτε και κάτι πειστικό να πείτε για τις απολύσεις που αφήσατε και έγιναν τελευταία στο ΔΟΛ και αυτές που έρχονται. Σας είπαμε την πρόταση μας αλλά την απορρίψατε.

Ακόμη: Σκεφτείτε τους συνταξιούχους που έχετε εγκαταλείψει στη γωνία.

Σας καταθέσαμε προτάσεις και για αυτό στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, όπου οι περισσότεροι δεν πατήσατε.

Αλλά να ακούσουμε και την θέση σας για τα δεδουλευμένα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Και όσα υφίστανται από τον Καψή και τους κάθε λογής κουμπάρους της εξουσίας, οι συνάδελφοι στη ΔΤ, που εσείς τους αφήσατε στην μοίρα τους, με τις ανακοινώσεις σας να μην δείχνουν διέξοδο.

Όσο για τις γκρίζες ζώνες στα οικονομικά της ΕΣΗΕΑ κρύβουν πολλά, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να έχει απορριφθεί με 57 % στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση.

Η ΚΕΔ θα συνεχίσει να τα λέει όλα. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και στο κτίριο της οδού Βουκουρεστίου.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου