Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

... οσμή σκανδάλου στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Φέσια ρεκόρ με ...υπεύθυνους
στο Ταμείο των δημοσιογράφων


Οσμή σκανδάλου αναδύεται από το Ταμείο Κύριας Ασφάλισης των Δημοσιογράφων, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς προκύπτουν τεράστιες απαιτήσεις έναντι εργοδοτών που έχουν βάλει λουκέτο την τελευταία διετία και οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να εισπραχθούν, ενώ υπάρχουν υπέρογκες απαιτήσεις και από εταιρίες που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

... Αντ. Λυμπέρης, Γ. Καλοφωλιάς ...
Χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιριών που έκλεισαν αφήνοντας φέσια στο Ταμείο αποτελούν οι εκδόσεις Λυμπέρη και ο όμιλος ΙΜΑΚΟ, ενώ από τις σε λειτουργία εταιρίες κλασσική περίπτωση μεγαλοοφειλέτη αποτελεί ο όμιλος Καλοφωλιά (ΕΞΠΡΕΣ).

Η σκανδαλώδης διάσταση του θέματος προκύπτει από το γεγονός ότι για τους παραπάνω εκδοτικούς ομίλους το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μπορούσε να εφαρμόσει τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων πράγμα που όμως δεν αποφάσισαν οι διοικήσεις της τελευταίας πενταετίας.

Το γεγονός γεννά ερωτήματα αν η μη είσπραξη οφειλών οφείλεται σε ανικανότητα ή πρακτικές που έχουν να κάνουν με ιδιότυπες σχέσεις διαπλοκής με συγκεκριμένους εκδότες όταν την ίδια στιγμή μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα παρά την οικονομική συγκυρία συνεχίζουν να είναι συνεπή προς τα Ταμεία.

Σε κάθε περίπτωση απορία προκαλεί και η στάση των εποπτικών αρχών, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να έχουν ενεργοποιήσει ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν αν προκύπτουν ζητήματα - στην καλύτερη των περιπτώσεων - παράβασης καθήκοντος στις προηγούμενες διοικήσεις.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου