Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

... "Ελεύθερος Τύπος" - εκβιάζουν τους απλήρωτους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Μετά τη ...στάση πληρωμών
άρχισαν οι εκβιασμοί στον "Ελεύθερο Τύπο"!


Επιδεινώνεται η κατάσταση στον "Ελεύθερο Τύπο" μετά τη φαεινή ιδέα της εργοδοσίας να πληρώσει έναντι πάντα, τους μισούς από τους εργαζόμενους, κυρίως δημοσιογράφους. Τα κριτήρια είναι άγνωστα, γεγονός είναι πως πληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι μισοί, ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν στην ...ουρά των υποσχέσεων. Τη Δευτέρα θα πληρωθείτε, την Τρίτη θα πληρωθείτε. Μιλάμε πάντα για έναντι των χρωστούμενων μισθών.

Και αφού οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν οι εργαζόμενοι απάντησαν πως δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ύλη για την εφημερίδα. Τι ήταν να ακουστεί αυτό! Άστραψαν και βρόντηξαν στην εφημερίδα. Και η απάντηση ήταν η αναμενόμενη. Όποιος δεν δώσει ύλη να παραιτηθεί!

Από που ακριβώς να παραιτηθεί; Από τη δουλειά που δεν πληρώνεται; Το ερώτημα βέβαια μένει αναπάντητο αφού μετά την απληρωσιά, ο εκβιασμός είναι το επόμενο βήμα για εργοδότες που θέλουν και προωθούν το διχασμό στους εργαζόμενους. Το επόμενο βήμα, γνωστό κι αυτό ήδη στα ΜΜΕ, να εργάζονται χωρίς μισθό για να διατηρηθεί η έρμη η θέση εργασίας. Και πάντα έχουν σε αυτό το έργο, συμμάχους από τους δημοσιογράφους. Γνωστό το έργο. Δεχθείτε τα μέτρα για να σωθεί η χώρα, δουλέψτε τζάμπα για να σωθούν οι θέσεις σας... Και συνεχίζουν οι κάποιοι να βγάζουν λεφτά ή να πουλάνε εξουσία και ορισμένοι να λαμβάνουν τα αργύριά τους.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου