Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

... "Κέρδος", "Εξπρές" συνεχίζουν και με ανακοινώσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Συνεχίζονται οι απεργίες
σε «Κέρδος» (ψήφισμα εργαζομένων)
και «Εξπρές» (Νο 538)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)


Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. στις εφημερίδες "Κέρδος" και "Εξπρές" και στις ιστοσελίδες «kerdos.gr» και «express.gr».

H 48ωρη απεργία στο "Κέρδος" ξεκινά στις 3 μ.μ. της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2013.


Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην "Εξπρές" ξεκινά από τις 4 μ.μ. της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2013 έως τις 4 μ.μ. της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2013.


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων συνεχίζουν να διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών προς τους εργαζόμενους και προειδοποιούν με συνέχιση των κινητοποιήσεων.

---
Ψήφισμα των εργαζομένων
της εφημερίδας "ΚΕΡΔΟΣ"

Οι εργαζόμενοι της εφημ. «ΚΕΡΔΟΣ», οι οποίοι πραγματοποίησαν συνέλευση σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:

«Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Κέρδος» έχουμε ήδη συμπληρώσει ένα μήνα απεργίας. Διεκδικούμε το σύνολο των δεδουλευμένων μας (4,5 μισθοί και οφειλές από το 2009).

Η επιχείρηση επικαλείται τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης και την κατάργηση των ισολογισμών, ξεχνώντας (;) τις επί δεκαετίες κερδοφόρες οικονομικές χρήσεις. Παράλληλα, αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣΕΠΕ και τη γνωμοδότηση του υπ. Εργασίας περί της παράνομης μονομερούς μείωσης των μισθών.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας μας λάβαμε ένα μισθό (εκκαθάριση Μαρτίου-έναντι Απριλίου 2013).

Ζητούμε την επίσημη υποβολή χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής, ώστε η έναρξη καταβολής να ορίζεται από την 15 η Οκτωβρίου με ένα μισθό, ακολουθώντας 15μερες καταβολές με στόχο έως το τέλος 2013 την πλήρη εξόφληση. Ζητούμε, επίσης, την υλοποίηση της δέσμευσης της εργοδοσίας για παράλληλη καταβολή των δεδουλευμένων και στους απολυθέντες συναδέλφους.

Επιθυμούμε το διάλογο και την εξεύρεση λύσης. Υπενθυμίζουμε ότι επί δύο έτη στηρίζουμε το «Κ». Η ευθύνη για το μέλλον της εφημερίδας βαρύνει αποκλειστικά την εργοδοσία».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου