Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 4/10/2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***

*
Με σκονάκι θα απαντάει
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Aπόπειρα ιδιωτικοποίησης του μπρήφινγκ των πολιτικών συντακτών στη ΓΓ Επικοινωνίας-Ενημέρωσης, είναι σε εξέλιξη με ανάθεση ακόμη και της απομαγνητοφώνησης, με μορφή εργολαβίας, σε εταιρία ημετέρων της πολιτικής ηγεσίας. Ήδη έχει μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό από το συγκεκριμένο τμήμα, προφανώς για να δικαιολογηθεί η ανάθεση.

Αναλυτικά στο http://www.styx.gr/


---

Διανομή Δικαιωμάτων
Εύλογης Αμοιβής στον Τύπο

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι ο ΟΣΔΕΛ ( Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου) προχωρά σε διανομή των δικαιωμάτων εύλογης αμοιβής ( αρθρ. 18 παρ. 3 Ν. 2121/1993) για τον Τύπο. Το ποσόν διανομής για τον Τύπο ανέρχεται στα 793.721,48€. Από το ποσόν αυτό στους εκδότες αναλογούν 472.453,26€ και στους δημοσιογράφους 321.268,22€

Η διανομή των εν λόγω δικαιωμάτων προς τους δικαιούχους στον κλάδο του Τύπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση του ρόλου του Οργανισμού και της λειτουργίας του προς όλους τους δικαιούχους.

Για την υλοποίηση της διανομής, η συλλογή των στοιχείων θα γίνει βάσει δηλώσεων που οι ίδιοι οι δικαιούχοι θα υποβάλουν στον Οργανισμό, χρησιμοποιώντας τις φόρμες που βρίσκονται στη σελίδα [http://www.osdel.gr/index.php?page=article&article_id=128] και συνάπτοντας τις σχετικές συμβάσεις ανάθεσης δημιουργών.

Σύμβαση Ανάθεσης ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ http://goo.gl/QdyWIc

Οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως την 31η Οκτωβρίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες: www.osdel.gr

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (ΟΣΔΕΛ)
Σπίτι του Βιβλίου Θεμιστοκλέους 73, 10683, ΑΘΗΝΑ
Τ: 210 3849 100, 210 3626 056 F: 210 3849105, 210 3644977
email: info@osdel.gr , www.osdel.gr

---

Δεν θα είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος
στο "Σκάι" ο Χρήστος Παναγόπουλος

Ολοκληρώθηκε, από χθες, η συνεργασία του Χρήστου Παναγόπουλου με τον όμιλο Σκάι, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

“Ο Χρήστος Παναγόπουλος
παραμένει κανονικά
στον Όμιλο ΣΚΑΪ”

Ανακοίνωση

Από τη Διοίκηση του ΣΚΑΪ ανακοινώνεται ότι ο Χρήστος Παναγόπουλος παραμένει κανονικά στον Όμιλο ΣΚΑΪ.

---

“Κοινό νόμισμα”
για τις ιντερνετικές μετρήσεις
Δημιουργείται σταδιακά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας το «κοινό νόμισμα» της διαφήμισης στο Internet μέσα από τις μετρήσεις της ΕΝΕΔ. Εδώ και μερικούς μήνες η Ένωση Διαδικτύου δημοσιεύει «πιστοποιημένες» μετρήσεις επισκεψιμότητας στα ιντερνετικά site, στοιχεία που παραλαμβάνουν πλέον και οι διαφημιστικές εταιρείες για να μοιράζουν τα διαφημιστικά πακέτα. Στη διεύθυνση της www.ened.gr υπάρχουν ήδη οι μετρήσεις επισκεψιμότητας Ιουλίου και Αυγούστου με τη σημείωση βέβαια πως αυτά «είναι ενδεικτικά» και «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων». Γεγονός είναι πως η μέτρηση έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις σε site που περιμένουν να πάρουν διαφήμιση αλλά δεν βρίσκονται στις μετρήσεις.

---

Ο Μπογιόπουλος στο www.enikos.gr


Ο Νίκος Μπογιόπουλος στο www.enikos.gr. Καθημερινά, από τη Δευτέρα, ο Νίκος Μπογιόπουλος θα γράφει στο www.enikos.gr, ενώ όπως είπε ο Ν. Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στο Real FM, η συνεργασία αυτή δεν θα μείνει εκεί.
---
πηγή: Typologies.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου