Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

... αλλάζει και ο 1264/82 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αλλαγές σε εργασιακά
και ασφαλιστικό μέχρι το φθινόπωρο


Διαβάζουμε στην Καθημερινή, σε ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοψίνη, για τα προαπαιτούμενα σε εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό μέχρι το φθινόπωρο, προκειμένου να ανοίξει η διαδικασία για τη διευθέτηση του χρέους. Στις εργασιακές σχέσεις, πέρα από ρυθμίσεις για τις μαζικές απολύσεις, φαίνεται ότι αλλάζει και ο βασικός συνδικαλιστικός νόμος (1264/’82).

Στα προαπαιτούμενα για το ασφαλιστικό, μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν οριστικοποιηθεί τα πεδία αλλαγών που θα ισχύσουν από την 1.1.2015, δηλαδή νέος κύκλος ενοποίησης ασφαλιστικών ταμείων, κάθετες ενοποιήσεις και ενσωμάτωση των επικουρικών ταμείων στους φορείς κύριας ασφάλισης, δημιουργώντας ζωτικό χώρο για τον τρίτο πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης. Επίσης, μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και εφαρμογή της βασικής σύνταξης από το 2015, καθώς και περικοπές σε μία δεύτερη ομάδα κοινωνικών πόρων από τους οποίους χρηματοδοτείται ένα μεγάλο μέρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Αναμένονται επίσης αλλαγές στο ύψος των επικουρικών συντάξεων λόγω εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αρχικά από το ΕΤΕΑ και λίγους μήνες αργότερα από όλους του φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Διαβάστε στην Καθημερινή ολόκληρο το ρεπορτάζ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου