Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

... παιχνίδια κάτω από το τραπέζι με το Αγγελιόσημο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Κρυφή" ατζέντα
για αγγελιόσημο και Internet;


<<“Έκρηξη” προκλήθηκε για τις μεθοδεύσεις πίσω από ...άτυπες συναντήσεις προέδρων των πέντε Eνώσεων που εξυφαίνονται το τελευταίο διάστημα. Το θέμα ήρθε στη Γενική Συνέλευση τόσο μέσα από αναφορά στην εισήγηση του απερχόμενου προέδρου Μάκη Βοϊτσίδη, όσο και από το γενικό γραμματέα Τάσο Φωκιανίδη, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε σε απόφαση(;) του διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ για τα τους συναδέλφους που εργάζονται με ΔΠΥ και στο Ιντερνετ. Αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί στη συνέχεια μετά από παρέμβαση της εκπροσώπου μας στο δσ της ΠΟΕΣΥ, ότι κατ΄ αρχάς δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση από το δσ της ΠΟΕΣΥ (Μεϊντάνη, Κατερίνης, Ντελέζος, Ζαγγανάς κ.α. ) και κατά δεύτερον ότι αυτές οι ...άτυπες συναντήσεις προέδρων ή γραμματέων έχουν καταγγελθεί από πολλά μέλη του δσ της ΠΟΕΣΥ καθώς ουσιαστικά καταργούν τα συλλογικά όργανα και κινούνται πέραν των δημοκρατικών διαδικασιών>>.


Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανάρτηση του Ασύνταχτου Τύπου για τα όσα συνέβησαν στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜΘ προχθές. (εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ).


Με δεδομένο ότι το ζήτημα της ένταξης των εργαζομένων στα sites ήταν κεντρικό θέμα και στη σημερινή συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, επί της πρότασης να ενταχθούν στην Ένωση ως "υποκατηγορία" της αφού δεν θα είναι παράλληλα ασφαλισμένοι σε ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ, οι "αποκαλύψεις" της Θεσσαλονίκης αποκτούν άλλο νόημα. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά: 
  • Έχει σχέση η ένταξη των εργαζομένων στα sites με τη φημολογούμενη αλλαγή νόμου για το Διαδίκτυο;
  • Έχει σχέση με τα σενάρια αλλαγής του ποσοστού και της ανακατανομής του αγγελιοσήμου;
  • Έχει σχέση με τις κινήσεις των εκδοτών μέσω της Ένωσης Ιδιοκτητών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) η οποία -όπως ακούστηκε στη γενική συνέλευση- έχει την έδρα της εντός του ΔΟΛ; 
Το ότι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε sites πρέπει να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, να έχουν δηλαδή το αναφαίρετο δικαίωμα να συνδικαλίζονται είναι το μόνο βέβαιο. Το πως αυτό θέλει να το προωθήσει και να το καταφέρει η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜΘ είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Τελικά ποιά είναι αυτή η περίφημη συμφωνία των προέδρων των δημοσιογραφικών ενώσεων για το αγγελιόσημο και έγινε κατόπιν συμφωνίας με εκδότες και κυβέρνηση;

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου