Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

... "Ελεύθερος Τύπος" - Σκαναβής: βρίσκει και τα κάνει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο της "Ανασυγκρότησης" : ... και καλά ο Σκαναβής και ο Μπενέκος, επιχειρηματίες είναι, το συμφέρον τους κοιτάνε ... και καλά οι εργαζόμενοι στα "μαγαζιά τους" - "Ε.Τ." και "Επενδυτής" - είναι φοβισμένοι, απελπισμένοι, αντιήρωες και ό,τι άλλο σκεφτεί κανείς ... με τις κατ' ευφημισμόν Επαγγελματικές Ενώσεις, που κυρίαρχο καταστατικό σκοπό τους έχουν "την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων", τί ακριβώς παίζεται; ... υπάρχει έστω κι ένας συνδικαλιστής από τις πλειοψηφικές τάσεις στα Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, που να μην είναι υποχείριο - εντός ή εκτός εισαγωγικών - των "καιρών και των σημείων"; ... υπάρχει; ... αν υπάρχει ας κάνει την εμφάνισή του έστω και για μια τελευταία παράσταση πριν πέσει η αυλαία για όλους μας...
---
Στον "Ελεύθερο Τύπο" του Σκαναβή:
Τώρα μειώσεις στους χαμηλόμισθους!


Όταν οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" αποδέχθηκαν τις μειώσεις αποδοχών του για χάρη της εφημερίδας τους, όπως τους είχε δεσμευθεί η διοίκηση του Αλέξη Σκαναβή, με αντάλλαγμα πως θα πληρώνονται στην ώρα τους, είχε τεθεί το όριο των 1.000 ευρώ μεικτά.

Ε, μετά από όλες τις αρνητικές εξελίξεις και παρά τις όποιες "ενισχύσεις" του "Ελεύθερου Τύπου" ως "ναυαρχίδα" της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Σκαναβής ενημέρωσε πως έφθασε η ώρα των μειώσεων αποδοχών και σε όσους αμείβονται με μισθό κάτω των 1.000 ευρώ μεικτά.

Σχεδιάζει, λέει, να μειώσει κατά 5% ως 7% τους χαμηλούς μισθούς, άγνωστο πόση θα είναι η μείωση για τους μεγαλύτερους μισθούς και να κόψει αμοιβές κυριακάτικων, νυχτερινών, κ.λ.π.

Αυτών των επιπλέον δηλαδή που χρωστάει και δεσμεύθηκε ενώπιον του δικαστηρίου πως θα αποπληρώσει με σταθερές δόσεις των 300 ευρώ. Φυσικά και δεν πληρώθηκε η δόση, ενώ για τον μισθό που έπρεπε να πληρώσει έδωσε το 50% στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Για να προλάβει δε τις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι την προηγούμενη φορά είχαν αποφασίσει απεργία, έδωσε απάντηση: "Σε όποιον δεν αρέσει ας φύγει από την εφημερίδα"!
---
---
*

3 σχόλια:

 1. Αφού κι αυτοί, στις πλειοψηφικές τάσεις στα Δ.Σ. είναι περισσότερο φοβισμένοι, απελπισμένοι, αντιήρωες και ό,τι άλλο σκεφτεί κανείς, κοιτάνε ...το συμφέρον τους. Ό,τι πουν τ' αφεντικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Ανώνυμος 10:26 μ.μ. - ... έτσι όμως δεν πάμε πουθενά ... πόσο μάλλον να διεκδικήσουμε έναν μισθό ικανό να συμβάλλει στην επιβίωσή μας !..

   Διαγραφή
 2. φοβος;;; γιατι;;;ετσι κι αλλιως δεν πληρωνει! οποιος αδικει και εκμεταλλευεται πρεπει να φοβαται ρεεεε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή