Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

... "νορμάλ" μαγαζί ο ΔΟΛ; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όταν όλο το Da Capo σηκώθηκε
να χαιρετήσει τον Σταύρο Ψυχάρη

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Χρήστου Ξανθάκη στην Κ.Ε. για την αποχώρηση του Χρήστου Μεμή από τη διεύθυνση των «Νέων», τις αρμοδιότητές του ως νέου γενικού διευθυντή και για το τι μέλλει γενέσθαι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ που μας πέρασε, μάζεψε ο Χρήστος Μεμής τα στελέχη της εφημερίδας και τους είπε: «Για να μην το μάθετε από τα μπλογκ, καλύτερα να το μάθετε από εμένα. Αποχωρώ από τη διεύθυνση του φύλλου. Μη νομίζετε πάντως ότι θα με ξεφορτωθείτε τόσο εύκολα! Θα μείνω στη Μιχαλακοπούλου, γιατί αναλαμβάνω γενικός διευθυντής του ΔΟΛ».

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ, αναφερόμενος στα νέα καθήκοντά του: «Αυτό που θα τρέξω θα είναι ένας επιπλέον εξορθολογισμός της επιχείρησης, ενώ θα ρίξω βάρος και στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μας μέσων». Κι επειδή ακούστηκαν κάποιες απορίες για το τι πράγμα θα είναι ακριβώς αυτός ο «επιπλέον εξορθολογισμός» και αν θα οδηγήσει εν τέλει σε ανθρωποθυσίες, ο Χρήστος Μεμής έσπευσε να προσθέσει ότι δεν τίθεται θέμα μαζικών απομακρύνσεων δημοσιογράφων. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο», καθησύχασε τους παρισταμένους, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να αποκλεισθούν μεμονωμένες περιπτώσεις απομακρύνσεων.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ νορμάλ ακούγονται, αλλά ο ΔΟΛ μόνο νορμάλ μαγαζί δεν είναι. Πρώτον, διότι υπάρχουν κάποια εγγενή προβλήματα (ακόμη θυμάμαι τη σκηνή προ ημερών, όπου όλο το Da Capo σηκώθηκε να χαιρετήσει τον Σταύρο Ψυχάρη άμα τη αφίξει του από τις ΗΠΑ) και, δεύτερον, διότι η ανάληψη περαιτέρω αρμοδιοτήτων δεν σημαίνει σώνει και καλά προαγωγή. Ασε που μπορεί να μείνεις με τις αρμοδιότητες και μόνο, όπως ο επικεφαλής του ΒΗΜΑ FM Βασίλης Χιώτης, που (υποτίθεται ότι) ανέλαβε το ηλεκτρονικό newsroom του ΔΟΛ, αλλά για την ώρα περιορίζεται στα ερτζιανά. Για να μην αναφερθώ σε πάσης φύσεως «σωτήρες» και «εκσυγχρονιστές» (βλέπε Νέζης, Κουβουτσάκης, Μαρτιγόπουλος) που ήλθαν, είδαν και απήλθαν δίχως να αλλάξουν τίποτε ουσιαστικό στην εταιρεία.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ; Στο διά ταύτα, τα «Νέα» θα τα τρέχουν μέχρι νεωτέρας οι διευθυντές σύνταξης Στέφανος Τζανάκης και Νότης Παπαδόπουλος. Τα ονόματά τους ακούγονται και για τη διαδοχή, όπως και εκείνο του Δημήτρη Μητρόπουλου, αλλά εγώ δεν θα έβγαζα έξω απ' την εξίσωση τον Βασίλη Χιώτη. Η μπουρδούκλα πάντως δεν ήταν και τόσο απαραίτητη για μια εφημερίδα που ρολάρει και έπασχε όχι στο χαρτί αλλά στην ηλεκτρονική έκφρασή της. Μην ξεχνάμε ότι το «Βήμα» έχει μάλλον σημαντικότερα προβλήματα και η εχθρότητα του Μαξίμου δεν είναι το μικρότερο εξ αυτών. Παρεμπιπτόντως, εξόχως ενδιαφέρον ήταν το πρωτοσέλιδο των «Νέων» προχθές Παρασκευή, για το λαθρεμπόριο καυσίμων και το πώς θα συνεχιστεί ως το 2016. Για να μην ξεχνιούνται μερικοί μερικοί...
---
---
*

3 σχόλια:

 1. Διευθυντής στα ΝΕΑ ο Πρετεντέρης κι ο Μεμής στη θέση του Ευσταθιάδη στο ΔΣ του ΔΟΛ. Αυτά για την ιστορία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ ανώνυμος 1:45 - ... η "Α" ποντάρει 1 προς 10 για την ανάληψη της διεύθυνσης στα ΝΕΑ από τον Ηλία Κανέλλη ...

   Διαγραφή
 2. ...όπως ποντάριζε και γιά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (0-3 γιά την ιστορία).

  ΑπάντησηΔιαγραφή