Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

... μιντιάρχες - με ποιον θα παν και ποιον θ' αφήσουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε αναμμένα κάρβουνα οι μιντιάρχες


Έντονος προβληματισμός στα μεγάλα mediaka μαγαζιά για το αποτέλεσμα
τόσο του πρώτου γύρου, όσο και της επόμενης Κυριακής.

Οι medιaρχες πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν αυτή την εβδομάδα, αλλά έχοντας πλέον οι ίδιοι καλή εικόνα και το τι θα συμβεί την επόμενη Κυριακή (δεν είναι τυχαία η δημοσκόπηση που ανάρτησε ξαφνικά την Κυριακή το βράδυ στο site του το ΒΗΜΑ δίνοντας προβάδισμα 4,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές) το πώς θα κινηθούν από την επόμενη Δευτέρα.

Με απλά λόγια οι mediaρχες πρέπει να αποφασίσουν σε ένα απόλυτα ρευστό τοπίο με ποιό σχήμα θα πορευτούν από την επόμενη εβδομάδα. Θα συνεχίζουν να στηρίζουν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου ή θα αλλάξουν γραμμή πλεύσης; Και προς τα πού θα είναι αυτή η αλλαγή; Μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν να διαφαίνονται σιγά σιγά οι προθέσεις.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι τα μεγάλα τουλάχιστον μαγαζιά ΔΟΛ-Πήγασος-Καθημερινή δεν κάνουν τις αναλύσεις τους βάσει του ποιά στάση θα τους προσέφερε περισσότερα οφέλη σε επίπεδα κυκλοφοριών των εφημερίδων ή τηλεθέασης και ακροαματικότητας στα κανάλια και τα ραδιόφωνα τους, αλλά των προσωπικών στοχεύσεων των ιδιοκτητών τους.

Απρόβλεπτος παίκτης είναι μόνο η πλευρά Βαρδινογιάννη που οι μιντιακές του δραστηριότητες είναι εν πολλοίς καθαρές από βάρη, οι δουλειές του στην Ελλάδα εδραιωμένες και σε αυτή τουλάχιστον τη φάση δε φαίνεται να διεκδικεί, εμφανώς τουλάχιστον, κάποιο μεγάλο deal με το κράτος.

Προφανώς θα γίνουν έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις με όλες τις πλευρές και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και σε τι επίπεδο θα μπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το παιχνίδι.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου