Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

... ΝΕΡΙΤ = προσοδοφόρες δουλειές ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιά "νέα" ΝΕΡΙΤ;
Ετοιμάζουν το ξεπούλημα του Μουντιάλ!Την ώρα που ο Γιώργος Προκοπάκης, κατόπιν εορτής βέβαια και αφού τον απέπεμψαν, βγάζει στη φόρα τα πρωθυπουργικά μπιλιετάκια για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ και τα σημειώματα για τις τηλεοπτικές παραγωγές, κάποιοι στο κρατικό κανάλι συνεχίζουν "αθόρυβα" τη δουλειά τους.


Η καταγγελία που έφθασε στο mail μας προέρχεται από έγκυρη πηγή και προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Με ποιές διαδικασίες θα δοθούν στα πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρονται, οι εκπομπές, τα προγράμματα του Μουντιάλ; Με ή χωρίς σημειώματα; Θα έχουν γίνει ως τότε προσλήψεις;

Η υπόθεση της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ άρχισε πλέον να ζέχνει. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να την κλείσουν και να ανοίξει πάλι η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ όπως απέδειξε ότι μπορεί να κάνει καλή τηλεόραση χωρίς τους "ημετέρους" και τα πρωθυπουργικά μπιλιετάκια στα γραφεία διευθυντών.

Διαβάστε:

Μπορεί η ΝΕΡΙΤ να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες την λειτουργία της και να μην έχει στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς εκκρεμούν ακόμα οι «διαγωνισμοί», κάποια στελέχη όμως δουλεύουν πυρετωδώς. 

Ένα από αυτά είναι ο εμπορικός διευθυντής της ΝΕΡΙΤ, ο οποίος συνοδεία ατόμων περιφέρεται σε διαφημιστικές εταιρείες παρουσιάζοντας το πρόγραμμα και προσπαθώντας να πείσει να αγοράσουν διαφημιστικό τηλεοπτικό χρόνο για τις εκπομπές και τους αγώνες του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Βραζιλία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό είναι προγραμματισμένες οκτώ (8) εκπομπές προ Μουντιάλ, τέσσερις με παρουσιαστές το δίδυμο Καρπετόπουλου – Πανούτσου και τέσσερις με παρουσιαστή τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ο οποίος παίζει ρόλο κλειδί. Για την περιγραφή των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας επιστρατεύεται ο Αλέξης Σπυρόπουλος ενώ από την «συνταξιοδότηση» επιστρέφει και ο ΕΡΤικος Αλέκος Θεοφιλόπουλος. Και αν όλα αυτά δεν αποτελούν σκάνδαλο, ο σχεδιασμός για την προβολή των αγώνων σίγουρα είναι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγώνες θα προβάλλονται από ένα κανάλι της ΝΕΡΙΤ σε απευθείας μετάδοση και κάποιοι άλλοι σε μαγνητοσκόπηση. Σε περίπτωση διεξαγωγής δυο σημαντικών αγώνων την ίδια ώρα, θα τροποποιείται το πρόγραμμα του καναλιού υψηλής ευκρίνειας (HD) ώστε να προβάλλονται και τα δύο ζωντανά μέχρι να είναι έτοιμο και το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ. 

Είδηση και προπομπό για το τι θα συμβεί στο μέλλον και ειδικά με το Champions League αποτελεί ότι η ΝΕΡΙΤ θα προσφέρει τα τηλεοπτικά της δικαιώματα για την κάλυψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και στο συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ

Με πρόφαση την μείωση του κόστους παραγωγής στην Βραζιλία θα σταλούν δημοσιογράφοι - ρεπόρτερ που θα ενημερώνουν και τα δυο κανάλια και η ΝΕΡΙΤ σε αντάλλαγμα θα προσφέρει την εικόνα και στον OTEtv που θα μεταδίδει ζωντανά και παράλληλα τους αγώνες.

Στα ραδιοφωνικά νέα του νεοσύστατου οργανισμού παρελθόν αποτελεί, προς το παρόν, η δημιουργία οποιουδήποτε αθλητικού ραδιοφώνου καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό η παλιά «ΕΡΑ Sport» θα ενταχθεί χρονικά σε κάποιο άλλο ραδιόφωνο και δεν θα αποτελέσει αυτόνομο σταθμό.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου