Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 15/6/2014 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανασυγκροτημένες Ειδήσεις
@ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) καταγγέλλει τη διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού MUSIC για την προκλητική συμπεριφορά της, προς τους εργαζόμενους τεχνικούς. Συγκεκριμένα η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού, δεν αρκείται στο ότι έχει μειώσει δραματικά τον αριθμό των, εργαζομένων σε αυτή, τεχνικών, αλλά προχωρά στην αποψίλωση του τμήματος λόγω της άρνησης υπογραφής ατομικής σύμβασης με μισθούς και όρους εργασίας κατώτερους αυτών της ΣΣΕ μας.

@ Ελένη Σπανοπούλου εναντίον Πόπης Χριστοδουλίδου... Και στο βάθος ένας ΕΔΟΕΑΠ που τρίζουν τα θεμέλιά του...

@ Κρίσιμος ο επόμενος μήνας για την τύχη του αγγελιοσήμου. Μέσα στο Καλοκαίρι αναμένεται η δημιουργία ειδικής επιτροπής υπό την εποπτεία υπουργείου Οικονομικών και στελεχών της τρόικας η οποία θα αναλάβει να διαχωρίσει το «καλό» από το «κακό» αγγελιόσημο. Δηλαδή πόσο ποσοστό είναι «ανταποδοτικό» και αποτελεί «εργοδοτική εισφορά». Η έκθεση της επιτροπής θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το Φθινόπωρο για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το αγγελιόσημο. Πληροφορίες συγκλίνουν στο σενάριο μείωσης του αγγελιοσήμου κατά 5% ή 10% ώστε να παραμείνει ως «εργοδοτική εισφορά» στα ΜΜΕ. Στη δεύτερη φάση θα υπάρξει νομοθετική τροπολογία με την οποία το νέο αυτό ποσοστό επί της διαφήμισης θα ανακατανεμηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αυτή τη διαπραγμάτευση κρίσιμο ζήτημα παραμένει η ένταξη των ειδησεογραφικών sites στο αγγελιόσημο.

@ Είναι ήδη γνωστό πως μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία το υπουργείο Οικονομικών αλλά και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κάνουν πως δεν γνωρίζουν, παίρνουν διαφημίσεις από μεγάλους διαφημιζόμενους για τα «παραδοσιακά» Μέσα τους, τηλεόραση ή εφημερίδες, αλλά τη δαπάνη την καταγράφουν στο Internet με αποτέλεσμα να μην πληρώνεται το αγγελιόσημο.

@ Στο μέλλον θα καταρτιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ. Από την απόφαση που υπογράφει ο σημερινός πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Μακρυδημήτρης προκύπτει πως πέρασαν 8 μήνες, υπό την εποπτεία του πρώην υφυπουργού Παντελή Καψή, και η διοίκηση του Γ. Προκοπάκη δεν είχε καταρτίσει σχέδιο λειτουργίας.

@ Η κηδεία του Άρη Σταθάκη θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014, στις 4 μ.μ., από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού”.

@ Το δικαστήριο κήρυξε αθώους την Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφο της "Εργατικής Αλληλεγγύης"  και δημοτική σύμβουλο Νίκαιας, τον Πάνο Γκαργκάνα διευθυντή και τον Τάσο Αναστασιάδη, εκδότη που δικάζονταν για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση του έμμισθου συνεργάτη της "Χρυσής Αυγής" Ιωάννη Ανδριόπουλου. «Αφορμή» ήταν άρθρο στην εφημερίδα με συγγραφέα την Κατερίνα Θωίδου το Νοέμβρη του 2012 το οποίο υπεράσπιζε το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών και κατήγγειλε την ρατσιστική εκστρατεία με την συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ-Χρυσής Αυγής.

@ Το ποσό των 7 εκατ. ευρώ ζητάει από τη “Real News” ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνας και Εθνικής Οικονομίας ακολούθησε την προσφιλή, για τους πολιτικούς, μέθοδο της αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 7 εκατ. ευρώ, για δημοσίευμα της εφημερίδας!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου