Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

... Αντωνιάδου - Καρούτζος δεν μπόρεσαν ...

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

«Αποχαιρέτησε τον Κεδίκογλου που χάνεις…»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ούτε ένα χατίρι στον Μουρούτη δεν μπορούν να κάνουν Καρούτζος - Αντωνιάδου στον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ.

Απέτυχαν παταγωδώς να μπλοκάρουν την διαγραφή του Κεδίκογλου.

Δεν τους ακολούθησαν ούτε οι δικοί τους, με αποτέλεσμα το δίδυμο να την κάνει από την αίθουσα του «Τιτάνια» για να μην ψηφίσει.

Ο κλάδος και με την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ, τους χρεώνει ανοιχτά μαζί με τον Κεδίκογλου το «Μαύρο στην ΕΡΤ».

Παραμονές της 11ης Ιουνίου, στη συνέλευση του «Τιτάνια» αποκαλύφθηκε με στοιχεία ότι οι μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ, Κεδίκογλου και Καψής, με τις χειροπέδες που έβαλαν στην ενημέρωση στο ραδιομέγαρο, βάζουν μέσα τα ταμεία μας τουλάχιστον 500.000 ευρώ τον μήνα.

Μαζί με την κριτική στη σημερινή διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, στη ΓΣ, πήγε να παίξει για λίγο σε επανάληψη και ο «Τιτανικός της Ελένης» αλλά δεν έκοψε εισιτήρια.

Η απάντηση - σφαλιάρα του κόσμου ήταν, ό τι δεν πέρασε το χαράτσι για τους ασφαλισμένους.

Με εισήγηση του Δημήτρη Τσαλαπάτη, αφαιρέθηκε από τον προϋπολογισμό, πρόταση να πληρώνουν εργαζόμενοι και άνεργοι δημοσιογράφοι, το λογαριασμό για τη μαύρη τρύπα του ταμείου, με αύξηση 60 % στις εισφορές τους.

Δυo χρόνια όμως τώρα το χαράτσι αυτό, αν και παράνομο, το πληρώνουν οι συνταξιούχοι του ταμείου. Αρκετοί όμως ήταν αυτοί, που πρωτοστάτησαν στην προχθεσινή συνέλευση για να κοπεί.

Η αλληλεγγύη των βετεράνων προς τους νέους συναδέλφους και τους ανέργους, επιβεβαιώθηκε στην πράξη.

Θλιβερή παραφωνία όμως, ήταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και ο γενικός του ΕΔΟΕΑΠ, που σήκωσαν το χέρι τους για να επιβληθεί το χαράτσι και έτσι να μειωθούν οι αποδοχές των συναδέλφων τους. Αλλά η απόφαση της Γ. Σ. ήταν κόλαφος και για αυτούς.

Καταψηφίσθηκαν επίσης τα πεπραγμένα της διοίκησης για τις νέες περικοπές, σε παροχές περίθαλψης πρόνοιας αλλά και επικούρησης.

Η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και η έκθεση των ορκωτών λογιστών προκάλεσαν σοκ με τις αποκαλύψεις τους σε διαχειριστικά ζητήματα, που συνδέονται με τις οικονομικές χρήσεις προηγουμένων ετών.

Ο κόσμος βγήκε στα κάγκελα μόλις άκουσε:

ο Καταβολή νοσηλίων 400 χιλιάδων ευρώ, που πληρώθηκαν στις ΗΠΑ χωρίς παραστατικά.

ο Αποζημίωση μαμούθ 65.000 ευρώ που καταβλήθηκε σε εργαζόμενο με προϋπηρεσία μόλις τριών ετών.

ο Νοσηλεία-επέμβαση 17.000 ευρώ πληρώθηκε δύο φορές, την μία φορά στο δικαιούχο και την άλλη στο θεραπευτήριο. Τώρα τα χρήματα επιστρέφονται με διακανονισμό ετών και προφανώς χωρίς τόκους.

Η έκθεση-καταπέλτης της Εξελεγκτικής Επιτροπής και οι διαπιστώσεις- παραβάσεις, στις εκθέσεις της ΣΟΛ ΑΕ, δεν περιλαμβάνονται πάντως στο πόρισμα της ελεγκτικής εταιρίας, που πραγματοποίησε τον λογιστικό έλεγχο παρελθόντων ετών.

Παραμένει έτσι ανοικτό το ζήτημα και είναι επιτακτική ανάγκη εξειδικευμένου οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου με τις αναγκαίες εγγυήσεις.

Η αναφορά του Προέδρου της προηγούμενης Εξελεγκτικής Επιτροπής- σχετικά με το PSI- ό τι «Από την προεξόφληση των ομολόγων, νομίζω ότι υπήρξε ζημία του ταμείου…» ενισχύει τις ανησυχίες όλων.

Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε μαζί με την ζωή μας, το ταμείο μας. Και μαζί το δικαίωμα στην Ενημέρωση, με σύμμαχο την κοινή γνώμη.

Με καθαρές κουβέντες και καθαρά πρόσωπα στις Ενώσεις και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου