Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

... η ΔΕΗ και τα προσωρινής νομιμότητας κανάλια !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απίστευτο το μπάχαλο
της «προσωρινής νομιμότητας» των καναλιώνΤη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραδώσει το σύνολο των ψηφιακών συχνοτήτων στους μεγάλους καναλάρχες και ενώ υποσχέθηκε στους περιφερειακούς σταθμούς ότι θα προβλέψει προσωρινό καθεστώς νόμιμης λειτουργίας για τις κεραίες και τους πομπούς επειδή έληξε η προθεσμία «νομιμοποίησης», οργανισμός της ΔΕΗ στέλνει τελεσίγραφο στους σταθμούς της περιφέρειας πως θα κόψει το ρεύμα στις 30 Ιουνίου!

Το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) στην Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας έφθασε σε όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς παραμονές των ευρωεκλογών, προκαλώντας σύγχυση και αναστάτωση. Συγκεκριμένα, ενημέρωνε τους σταθμούς πως θα κοπεί το ρεύμα στις 30 Ιουνίου χωρίς άλλη προειδοποίηση αν δεν κατατεθούν τα έγγραφα νομιμοποίησής τους από την ΕΕΤΤ.

Προεκλογικά οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών σταθμών είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου αλλά και από το υπουργείο Μεταφορών πως θα προωθηθεί τροπολογία που θα δίνει ένα είδος «προσωρινής νομιμότητας» στη λειτουργία των κεραιών και των πομπών, επειδή τον Μάιο έληξε η προθεσμία νομιμοποίησής τους.

Οι Ενώσεις ιδιοκτητών περιφερειακών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών με επείγουσες επιστολές διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ζητούν διευκρινίσεις, ενώ θέτουν ερωτήματα για τον στόχο μιας τέτοιας ενέργειας από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ. Το μόνο βέβαιο είναι πως επικρατεί απίστευτο μπάχαλο, αφού την ίδια περίοδο μια άλλη κρατική υπηρεσία, το Δασαρχείο, ζήτησε από τις κατά περιφέρειες υπηρεσίες του να λάβουν υπόψη τους πως δόθηκε παράταση στο καθεστώς της νομιμοποίησης των κεραιών και των πομπών!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου