Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

... δουλεύουν τσάμπα στα μαγαζιά του Τύπου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στον Τύπο δεν πληρώνονται...

Στον Ελεύθερο Τύπο η εργοδοσία οφείλει δυο μισθούς από πέρυσι, επίδομα αδείας και κυριακάτικα από τον Μάιο (έχει δώσει μόλις τρεις δόσεις των 300 ευρώ), ενώ επιπλέον δεν έχει καταβάλλει τη μισθοδοσία του Μαΐου και κυριακάτικα Μαρτίου και Απριλίου. Τηρώντας επιπρόσθετα το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε», το δίδυμο των Σκαναβή και του «εξαφανισμένου» Μπενέκου έδωσε κυριακάτικες αμοιβές μόνο στους τεχνικούς που απασχολούνται στην εφημερίδα. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί έχει ήδη «σπρώξει» προς την έξοδο κάποιους εργαζόμενους, οι οποίοι έφυγαν με εικονικές απολύσεις.

 *

Την ίδια τακτική πάντως ακολουθεί και η εργοδοσία του Δημοκρατικού Τύπου (εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso») όπου στους διοικητικούς οφείλονται οι μισθοί Απριλίου, Μαΐου και αναμένουν – βάσει υποσχέσεων - εξόφληση ή έναντι μισθού στις 13 Ιουνίου. Στους συντάκτες του ομίλου, που πέραν του ότι δεν πληρώνει κυριακάτικα έχει προβεί και σε απολύσεις, έχει καταβληθεί έναντι μισθού για τον Απρίλη και για το διάστημα μέχρι σήμερα παραμένουν επίσης απλήρωτοι".

*
Απλήρωτοι παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι της Ναυτεμπορικής (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι κλπ), με τη διοίκηση να επιμένει να μην τους ενημερώνει ούτε για την ημερομηνία πληρωμής τους ούτε για τους ακριβείς λόγους μη καταβολής των δεδουλευμένων τους. H στάση πληρωμών ανακοινώθηκε με λιτά, ανεπίσημα, email στους εργαζόμενους, στις 28 Απριλίου, αφορώντας κατ'αρχάς την μισθοδοσία του τρέχοντος. Σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 20 Μαΐου, με τον ίδιο τρόπο ανακοινώθηκε η τμηματική καταβολή του μισθού του Απριλίου, ο οποίος καταβλήθηκε τελικά εξολοκλήρου στις 29 Μαΐου. Η κατάσταση ωστόσο δεν εξομαλύνθηκε και μέχρι σήμερα (μέσα Ιούνη), οι εργαζόμενοι είναι ξανά, ήδη έναν μήνα απλήρωτοι (Μάιο) και κυρίως χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε και αν πρόκειται να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει, παρ'όλο που είναι γνωστό ότι η εφημερίδα έχει κάνει αίτηση για δάνειο, που όπως μετέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας για δύο χρόνια. Η μία και μοναδική συνάντηση που έχει γίνει μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και της διοίκησης, άφησε την πρώτη με την διαβεβαίωση πως αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα αν όχι και οριστική λύση. Έκτοτε δεν έχει γίνει άλλη κίνηση σε επίσημο συνδικαλιστικό επίπεδο, αλλά και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ δείχνουν ανοχή και παροτρύνουν εμμέσως τους εργαζόμενους να πράξουν του ίδιο, χάριν της ιστορικότητας και του "πρότερου έντιμου βίου" της εφημερίδας (!)

*

Αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Κέρδος Εκδοτική κατέθεσε ο ιδιοκτήτης και βασικός μέτοχος Θωμάς Λιακουνάκος. Υπενθυμίζεται πως εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι της οικονομική εφημερίδας "Κέρδος" παρέμεναν απλήρωτοι. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως τα κακά μαντάτα για την αίτηση πτώχευσης, μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, οι εργαζόμενοι τα έμαθαν από... σπόντα και συγκεκριμένα από ένα δικηγόρο ο οποίος βρισκόταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων την ώρα της κατάθεσής της.
---
---
*

2 σχόλια:

  1. Όλοι ή σχεδόν όλοι στο δρόμο που χάραξε η ΕΞΠΡΕΣ... πρώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 4:04 - ... για την ΕΞΠΡΕΣ ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει διθυράμβους ... ο Καλοφωλιάς, μαζί με τον Μυλωνά, έφτιαξε το νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις στα ΜΜΕ ... ζήτωσαν ...

      Διαγραφή