Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

... τα κάνατε ...Digea !

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σταματάει η Nova
το επίγειό της ψηφιακό σήμα


Θα κατεβάσει τους ψηφιακούς πομπούς, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η συνδρομητική πλατφόρμα της Nova με την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση. Αιτία για αυτή την απόσυρση από το επίγειο σήμα της τηλεόρασης είναι το τιμολόγιο της Digea, του μονοπωλιακού δηλαδή παρόχου δικτύου στο οποίο η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το σύνολο των ψηφιακών συχνοτήτων για 15 χρόνια έναντι μόλις 18,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η Nova θα έπρεπε να πληρώνει στη Digea, σύμφωνα με το τιμολόγιο που έχει ορίσει η ΕΕΤΤ, περί το 1,2 εκατ. το χρόνο για τη μεταφορά του ψηφιακού σήματος των δυο συνδρομητικών καναλιών της Cinema και Sports σε όλη τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι η Nova έχει επενδύσει τα δυο προηγούμενα χρόνια για ψηφιακό σήμα σε 23 σημεία της Ελλάδας, 2 εκατ. ευρώ, μετά την παράδοση του συνόλου των συχνοτήτων στη Digea αποχωρεί από την επίγεια μετάδοση λόγω υψηλού κόστους ενοικίασης του δικτύου.

Η εταιρεία των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας Digea θα πληρώσει για όλες τις συχνότητες πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας περί το 1,24 εκατ. ευρώ το χρόνο στο κράτος και την ίδια ώρα, οι «πελάτες» της, τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που είναι και μέτοχοι της εταιρείας, καλούνται να πληρώσουν γύρω στις 600 χιλιάδες ευρώ! Στην περίπτωση της Nova, έχοντας δύο επίγεια κανάλια, το αθλητικό και το κινηματογραφικό έκρινε πως είναι ασύμφορο να πληρώνει το ποσό αυτό και όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει. Θα δώσει μάλιστα κίνητρα ώστε οι λίγοι πλέον συνδρομητές που βλέπουν από το επίγειο δίκτυο, να αποκτήσουν δορυφορικό πιάτο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου