Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

... έξω ο Λιακουνάκος, "μέσα" οι εργαζόμενοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ελεύθερος,
με εγγύηση 300.000 ευρώ
και περιοριστικούς όρους
ο Θωμάς ΛιακουνάκοςΕλεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του -έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές- ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, με επιβολή εγγύησης 300.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος», η οποία αφορά στην προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων από την εταιρεία SONAΚ, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε διενεργηθεί από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος συνολικά 19 ατόμων, ανάμεσά τους ο εν λόγω επιχειρηματίας, ένας πρώην αρχηγός του ΓΕΣ και δύο πρώην γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης 14 αξιωματικοί του Στρατού που απάρτιζαν τις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Η διαμάχη της εταιρείας Sonak με το ελληνικό δημόσιο έχει φτάσει στη διαιτησία όπου κέρδισε η SONAK και έχασε το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.

---
Νέα απεργία στην εφημ. "ΚΕΡΔΟΣ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 17 Ιουνίου 2014 έως τις 6 π.μ. της Τρίτης, 24 Ιουνίου 2014 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα “kerdos.gr”.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συνεχίζει να διεκδικεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών προς τους εργαζόμενους.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου