Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

... ΜΜΕ - προβληματικά δάνεια και τρόικα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Media και τρόικα

Φουντώνει εκ νέου η συζήτηση για το πως θα χειριστούν οι τράπεζες τα προβληματικά δάνεια των μιντιακών ομίλων.

Παρά τις περικοπές και τις αναδιαρθρώσεις, δεν θεωρείται δεδομένη η αναχρηματοδότησή τους, καθώς αρκετά Μέσα δεν εμφανίζουν θετικά σημάδια βιωσιμότητας. Ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η αναχρηματοδότηση, δεν δείχνουν ικανά να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης. Επίσης, ακόμη και αν οι τράπεζες ήθελαν να βοηθήσουν κάποια από τα παραδοσιακά Μέσα, τα stress tests και η τρόικα φαντάζουν ως αποτρεπτικοί παράγοντες.

Έτσι όλα δείχνουν ότι ο ρόλος της τρόικας στη διαμόρφωση του μιντιακού περιβάλλοντος της Ελλάδος τον επόμενο χειμώνα θα είναι καταλυτικός.


"Θηλιά" οι δόσεις των δανείων

Ποιός θα πληρώσει τα 91 εκατ. ευρώ που χρωστάει το Mega για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ;. Το Μεγάλο Κανάλι παραμένει σε περιδίνηση, καθώς μεταξύ των μετόχων δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το μέλλον του.

Από τη μια είναι η πρόταση των τραπεζών για τη συγχώνευση του ΔΟΛ με τον "Πήγασο", που θα επιφέρει και "κούρεμα" των δανείων των μετόχων των δύο μεγάλων ελληνικών εκδοτικών εταιρειών, όπως και της τηλεοπτικής εταιρείας. Από την άλλη, εδώ και καιρό έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για συγχώνευση του Mega με το Star.

Εντός καναλιού, τα στελέχη ήδη διαλέγουν "στρατόπεδο", ενώ οι μέτοχοι εξακολουθούν να ψηφίζουν υπέρ της λιτότητας μέχρι να υπάρξει η τελική συμφωνία μεταξύ των μετόχων. Ο Γ. Μπόμπολας και ο Β. Βαρδινογιάννης είναι εκείνοι που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιχείρησης, με τον Στ. Ψυχάρη σε δεύτερο ρόλο. Οι τράπεζες που ζητούν συγχωνεύσεις, περιμένουν τα χρήματά τους.

Ως τη Δευτέρα, το Mega πρέπει να πληρώσει τη δόση των 2,9 εκατ. ευρώ και ως το τέλος του χρόνου, στις 28 Δεκεμβρίου, έρχεται το νέο "μπιλιετάκι" των 5,8 εκατ. ευρώ. Το 2015, το Mega πρέπει να δώσει 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2016 έρχεται η δόση των 68,6 εκατ. ευρώ. Εννοείται ότι η λύση θα έχει δοθεί πολύ νωρίτερα...
---
πηγή: Media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου