Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

... MEGA - διχασμένοι οι δημοσιογράφοι του καναλιού ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Πρετεντέρης
βιαζόταν στη συνέλευση
του MEGA να πάει για λαμπάδα!

Τι έγινε στη χθεσινή συζήτηση των δημοσιογράφων του καναλιού - Αρνείται ο Δημήτρης Τάκης να διαβάσει στην εκπομπή του κείμενο που εγκρίθηκε από τη συνέλευση

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι δημοσιογράφοι του MEGA στη συνέλευσή τους της Μεγάλης Δευτέρας προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην ασυνέπεια της Διοίκησης και των μετόχων ως προς την καταβολή των οφειλομένων – μισθού και δώρου Πάσχα.

Άλλοι προτείνουν επίθεση σε μετόχους και τράπεζες μέσω κειμένου, το οποίο συντάχθηκε και είναι προς έγκριση και από τους εργαζόμενους ΕΤΙΤΑ (τεχνικοί), ΕΠΗΕΑ (διοικητικοί), και άλλοι υπενθυμίζουν ότι «τόσα χρόνια το κανάλι μάς πλήρωνε κανονικά και θα πρέπει κι εμείς να δείξουμε κατανόηση».

Το κείμενο θα δοθεί στην ΕΣΗΕΑ για να το δημοσιοποιήσει και έχει αποφασιστεί να το διαβάζουν οι παρουσιαστές δελτίων και εκπομπών. Παράλληλα, θα αναφέρεται στο κάτω μέρος της οθόνης για πόσο καιρό παραμένουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι.

Αρνείται ο Τάκης

Το μέγεθος διχασμού της αίθουσας σύνταξης φαίνεται από την αντίδραση του Δημήτρη Τάκη ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διαβάσει στην εκπομπή του (Mega Σαββατοκύριακο) κείμενο που θα αναφέρει τα ονόματα των μετόχων. Και αυτό, αδιαφορώντας ότι το κείμενο θα αποτελεί απόφαση γενικών συνελεύσεων. Θυμίζουμε ότι Τάκης εργάζεται και στον Βήμα FM του Ψυχάρη, ενός από τους μετόχους του MEGA.

Προκλητικός ήταν και ο Πρετεντέρης, ο οποίος βιαζόταν να τελειώσει η συνέλευση και το ζητούσε (υποθέτουμε μεταξύ σοβαρού και αστείου - και, μάλλον, περισσότερο αστείου) για να πάει να πάρει λαμπάδα στο βαφτιστήρι του.

Σιγή μετόχων

Οι μέτοχοι δεν απάντησαν στην επιστολή που τους είχε σταλεί από τους εργαζόμενους ώστε να τοποθετηθούν καθαρά για το τι μέλλει γενέσθαι. Κάτι που δείχνει αδιαφορία τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το μέλλον τού ίδιου του καναλιού.

Ανώδυνη στάση εργασίας

Στο δια ταύτα της συνέλευσης των δημοσιογράφων, αποφασίστηκε μόνο μια μάλλον ανώδυνη στάση εργασίας τη Μ. Πέμπτη, 12:00 - 16:00, σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το δώρο, πράγμα πολύ πιθανό. Η επόμενη συνέλευση των δημοσιογράφων θα γίνει την Τετάρτη του Πάσχα. Σήμερα είχαν οι τεχνικοί και οι διοικητικοί.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο: