Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Εξελίξεις στο χώρο της αθλητικής ενημέρωσης

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δυο νέα φιλόδοξα σάιτ


ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δύο νέα αθλητικά σάιτ, φιλόδοξα καθώς οργανώνονται από αντίστοιχες εφημερίδες, βρίσκονται στα σκαριά. Το ένα προέρχεται από το Φως των Σπορ, που μετά την απώλεια του Θεόδωρου Νικολαΐδη δραστηριοποιείται για την τόνωση της παρουσίας του με ένθετα, αλλά και πολυσέλιδα αφιερώματα με υλικό από το πλούσιο αρχείο του (το πλουσιότερο στον αθλητικό Τύπο, αφού το αντίστοιχο της Αθλητικής Ηχούς είναι εκτός «κυκλοφορίας», όπως και ο τίτλος της εφημερίδας). Επικεφαλής της διαδικτυακής προσπάθειας του Φωτός θα είναι ο Στέφανος Λεμονίδης. Το Φως, παράλληλα, έχει προχωρήσει σε δραστική περικοπή εξόδων (τα τελευταία χρόνια είχε ίσως το ακριβότερο εξοδολόγιο στον αθλητικό Τύπο) με απολύσεις, μειώσεις μισθών και, ακόμα, με εθελούσιες εξόδους.

Το άλλο αθλητικό σάιτ έρχεται από τη νέα Sportime που, όπως αποδεικνύει με την πορεία της, ήρθε για να μείνει αντέχοντας τον έντονο ανταγωνισμό στον χώρο των αθλητικών εκδόσεων. Τη δημιουργία ιστοσελίδας έχει αναγγείλει η εφημερίδα με πρωτοσέλιδη αναφορά της.

Εξελίξεις

Τα υπό κατασκευή σάιτ αποτελεί ένα μόνο μέρος των εξελίξεων που υπάρχουν από καιρό στον χώρου της αθλητικής ενημέρωσης και οι οποίες θα συνεχιστούν. Πέρα από τη συγχώνευση Πρωταθλητή-Γαύρου, τη δυνατή επάνοδο των αθλητικών πολυσέλιδων των πολιτικών εφημερίδων της Δευτέρας (Δημοκρατία, Έθνος, ενώ σκέψεις για κάτι ανάλογο έγιναν και από την Espresso) έχουν δρομολογηθεί και άλλες εντυπωσιακές «ζυμώσεις» και αλλαγές για τις οποίες θα ενημερωθείτε έγκαιρα από το μπλογκ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου