Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Όλα του ΕΦΚΑ δύσκολα και ο ΕΔΟΕΑΠ αγχωμένος...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θέλει κτιριακές εγγυήσεις για το δάνειο των 10 εκ. ευρώ
Υπονομεύει ο ΕΦΚΑ
τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ;


Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα του ΕΔΟΕΑΠ, με κύρια ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας και του εποπτευόμενου ΕΦΚΑ.

Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ για τη λειτουργία του νέου ΕΔΟΕΑΠ, το Ταμείο παραμένει στην κόψη του ξυραφιού. Μία από τις αιτίες είναι η συνεχιζόμενη άρνηση πολλών εκδοτών να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, με το πρόσχημα ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η αναγκαία υπουργική απόφαση! Επιπλέον, ο ΕΦΚΑ δεν έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.

Το Ταμείο έχει αποστείλει, στο μεταξύ, στο υπουργείο Εργασίας τον νέο Κανονισμό Είσπραξης Εσόδων και αναμένει την έγκρισή του. Επιπλέον, ο ΕΦΚΑ δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για την εκταμίευση των 700.000 ευρώ, που είναι έσοδα καταγεγραμμένα από το αγγελιόσημο του 2017, απαιτώντας πάλι να του προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ ακίνητα ως εχέγγυο για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ που του είχε δώσει πέρυσι!

Στο Ταμείο αυτήν τη στιγμή έχουν εισπραχθεί μόνο τα επιπλέον έσοδα από την παρακράτηση της αυξημένης ασφαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, σε πολλά ΜΜΕ, κυρίως στα ιντερνετικά, έχουν επιβληθεί μειώσεις αποδοχών για να πληρώσουν οι εταιρείες τις εργοδοτικές εισφορές!

---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Είναι μνημονιακή υποχρέωση γίνεται πράξη. "Καμία εγγύηση και κανένα δάνειο προς ΝΠΙΔ" λένε τα προσφάτως ψηφισθέντα προαπαιτούμενα. Ευλογημένα μνημόνια δεν τα λένε οι κ.κ. συντάκτες-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ; Να μην τα τρώγανε στα ξενύχτια και στις πατάνες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή