Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Το Mega δεν είναι μόνο η ταινιοθήκη του, είναι και οι συντελεστές του. Το κανάλι του χρωστάει πολλά χρήματα, αν και τα προηγούμενα χρόνια λάμβαναν ικανοποιητικές αμοιβές, βγάζοντας στον αέρα καλές σειρές.

@ Αυτούς τους δημιουργούς, δεν του έχουμε δει να βρίσκονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του καναλιού. Δεν έχουν πει μια κουβέντα για τη σωτηρία του καναλιού που τους έδωσε και ψωμί και παντεσπάνι.

@ Αντιθέτως, ορισμένοι χαριεντίζονται στα απέναντι κανάλια πιστεύοντας πως αυτή τη φορά οι εργοδότες τους (που κλείνουν το Mega) θα δείξουν μια άλλη πιο ανθρώπινη συμπεριφορά.

@ Μπροστά ο Γιώργος Μητσικώστας στη σάτιρα του. Λίγες μέρες μετά την προσθήκη του Μπάμπη Παπαδημητρίου στους συντελεστές της νεοελληνικής πραγματικότητας, ήρθε η συνομιλία του, στο ΣΚΑΪ, με τη Σάσα Σταμάτη, το νέο αστέρι του Φαλήρου.

@ Ο ΣΚΑΪ αυτοσαρκάζεται την ίδια ώρα που συνεχίζει την αλλαγή της τηλεοπτικής του ταυτότητας, αν αναλογιστεί κανείς με ποιο τηλεοπτικό πρότυπο ξεκίνησε.

@ Η Σάσα Σταμάτη απέναντι στον Μένιο Φουρθιώτη στη μάχη τηλεθέασης του Σαββατοκύριακου και έπεται συνέχεια.

@ Τέλος καλό, όλα καλά στην ΕΡΤ; Δεν το νομίζουμε με βάση τις συμπεριφορές που έχουμε δει τους τελευταίους 9 μήνες. Ας διαψευστούμε, αλλά…

@ Η χθεσινή συνάντηση των μελών του ΔΣ με τον Νίκο Παππά, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια συμφωνία επί των βασικών θεμάτων λειτουργίας της ΕΡΤ…

@ …αλλά και να τελειώνει και η ιστορία με την παραγωγό τηλεοπτικών προγραμμάτων Ανθή Τούμπη.

@ Είναι σαφές πως “δεν χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη”.

@ Όπως, είναι σαφές, πως υπάρχει ένας μηχανισμός υπονόμευσης των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στον εκσυγχρονισμό λειτουργίας της ΕΡΤ.

@ Η απόφαση για τον εσωτερικό έλεγχο των παραγωγών της τελευταίας διετίας, θα φανερώσει πρόσωπα και καταστάσεις.

@ Η “Νέα Σελίδα” ετοιμάζει τηλεπεριοδικό. Ο Πάνος Κολιοπάνος (Flash) αναλαμβάνει την εφημερίδα, αλλά τα σύννεφα στον ορίζονται πυκνώνουν.

@ Το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανόν να δούμε “διαζύγια” στα media (TV, εφημερίδες) ή και την ενίσχυση των συνεργασιών.

@ Τα σχήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι ευμετάβλητα, με κορυφαίο παράδειγμα αυτό του Mega.

@ Πολλές από τις κινήσεις που γίνονται, δεν δείχνουν να έχουν κανένα νόημα

@ Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, από μόνη της δεν θα δώσει λύση, αν δεν υπάρξουν σοβαρές εγγυήσεις.

@ Για τους εργαζόμενους, η κατάσταση παραμένει φρικτή.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου