Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ο Σημίτης, η Siemens, το "πακέτο" και η ασυλία των ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Σημίτης δεν είχε ιδέα
για το 1 εκ. μάρκα που έστειλε
η Siemens στο ΠΑΣΟΚ;


Αναρωτιέται μια μικρή μειοψηφία δημοσιογράφων, σε αντίθεση με τα μεγάλα ΜΜΕ που σιωπούν…

Την αρχή έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου την περασμένη εβδομάδα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στο Real FM βάζοντας στο κάδρο τον Κώστα Σημίτη… Ο γνωστός εκδότης εγκαλούσε τον πρώην πρωθυπουργό για τη στάση του στα Ιμια και ζητούσε επίμονα να αποκαλύψει τι συμφώνησε με τους Αμερικανούς πριν 22 χρόνια (εδώ)… Είναι γνωστό όμως ότι ο Κώστας Σημίτης απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία ή πιο σωστά μια προστασία από τα ΜΜΕ για τα χρόνια της πρωθυπουργίας του ομολογουμένως, όχι ανεξήγητα!

Η συνέχεια λοιπόν έρχεται με την υπόθεση της SIEMENS. Η αποκάλυψη την περασμένη εβδομάδα στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρίας και συγκεκριμένα ότι 1 εκ. μάρκα πήγε μέσω Τσουκάτου στο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να αποσιωπήθηκε από την πλειοψηφία των ΜΜΕ ωστόσο ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν διστάζουν να υποβάλουν ερωτήσεις.

Για παράδειγμα ο εκδότης της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» Μάκης Κουρής αναρωτιέται: «Ο Σημίτης που τότε ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός δεν είχε ιδέα για τα χρήματα που έστειλε η Ζήμενς στο κόμμα μέσω Τσουκάτου»;

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπεύθυνος του σάιτ «anoixtoparathyro.gr», Γιώργος Λακόπουλος, σε άρθρο του για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Έτσι όμως αρχίζει το μαρτύριο του Κ. Σημίτη. Ο Αυγερινός συμπλήρωσε ότι το να φτάνουν λεφτά στο κομματικό ταμείο εκείνη την περίοδο ήταν «συνήθης διαδικασία». Συνεπώς εφόσον τα λεφτά δεν ήταν για τον Τσουκάτο, αλλά για το ΠΑΣΟΚ, κάποιος από το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εξηγήσει γιατί ο Χριστοφοράκος τους έστειλε λεφτά. Ποιος άλλος από τον πρόεδρό του -και ενδεχομένως τον γραμματέα του- μπορεί να είναι;» (εδώ)

Εν κατακλείδι, παρά λοιπόν το γεγονός ότι τα media παρουσιάζουν την Ελλάδα επί των ημερών του Κώστα Σημίτη ως παράδεισο (και είναι εύκολα εξηγήσιμο το γιατί), στην πραγματικότητα μπήκαν οι βάσεις για την κόλαση που ζει η χώρα σήμερα! Ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα μπήκε στο σκληρό πυρήνα του ευρώ, έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τα σκάνδαλα (συμπεριλαμβανομένου του χρηματιστηρίου), ενώ οι μίζες έπεφταν βροχή… περιγράφουν ένα μεγάλο μέρος της πρωθυπουργίας Σημίτη που αποσιωπά η πλειοψηφία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων! Και δυστυχώς αυτή η ομερτά φτάνει μέχρι και σήμερα που έχουν έρθει τα πάνω κάτω!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου