Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Η Άννα Παναγιωταρέα εν… τάφω και στα δικαστήρια

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο αρχείο η μήνυση κατά του Documento


Με ένα σκεπτικό που είναι κόλαφος για την Άννα Παναγιωταρέα η Εισαγγελία Εφετών απέρριψε τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει κατά της εφημερίδας Documento για το άρθρο «Aννα του τάφου σιωπή» που είχε δημοσιευθεί στη στήλη Commedia dell'arte.

Η Εισαγγελία Εφετών αρχειοθέτησε τη μήνυση, υποστηρίζοντας τόσο το δικαίωμα του δημοσιογράφου να σχολιάζει ακόμα και με καυστικό τρόπο κακώς κείμενα, αλλά κυρίως επιβεβαιώνοντας ότι όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ που είχαν χρησιμοποιηθεί στο κείμενο ήταν αληθή.

Στοιχεία όπως οι υπέρογκες αμοιβές της από το «Ερρίκος Ντυνάν» καθώς και οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας όταν έγινε αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με «ανυπαρξία μεταπτυχιακού, διδακτορικό άσχετο με το αντικείμενο διδασκαλίας και ανύπαρκτες δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνυση που είχε καταθέσει κατά του Documento η Άννα Παναγιωταρέα, είχε μπει στο αρχείο και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όμως, η κ. Παναγιωταρέα, επέλεξε να κάνει προσφυγή, με αποτέλεσμα και η Εισαγγελία Εφετών να αρχειοθετήσει τη μήνυσή της.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου