Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Το ΠΑΜΕ για τον Μηχανισμό Είσπραξης Αγγελιοσήμου

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ

***
*

ΠΑΜΕ: Για τους εργαζόμενους του
“Μηχανισμού Είσπραξης Αγγελιοσήμου”


Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με παρεμβάσεις των εκλεγμένων του στα Δ.Σ. των Ενώσεων, από την πρώτη στιγμή και με συνέπεια, υποστήριξε τη θέση ότι είναι ευθύνη του κράτους η διευθέτηση της θέσης των εργαζομένων στο Μηχανισμό είσπραξης Αγγελιοσήμου, με κριτήριο τη διασφάλιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα για όλους.

Είναι γεγονός ότι η δημιουργία και η πολύχρονη διατήρηση του Μηχανισμού, απάλλασσε το κράτος και τις κυβερνήσεις από την ευθύνη τους να εξασφαλίσουν την είσπραξη των εσόδων για τη βιωσιμότητα των Ταμείων μας, οτι η ίδια η άτυπη δομή του διευκόλυνε την εισφοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή από τα αφεντικά, το δε κράτος και οι κυβερνήσεις βολεύονταν απ’αυτή την κατάσταση μη αναλαμβάνοντας την ευθύνη της είσπραξης, βολεύοντας ταυτόχρονα τα αφεντικά. Οι εργαζόμενοι στο Μηχανισμό, είχαν “αφεντικά” τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις δυνάμεις που τον συγκροτούν. Αλλη μια αμαρτία αυτών των δυνάμεων που αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το ρόλο του μεσάζοντα-διαχειριστή και με το στήσιμο αυτού του Μηχανισμού.΄



Εχουν τεράστια ευθύνη αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που τότε δημιούργησαν το Μηχανισμό, γιατί αφενός δεν διεκδίκησαν ο μηχανισμός να είναι στην ευθύνη του κράτους, ενώ σήμερα ασκούν το διευθυντικό δικαίωμα της διάλυσης του, χτυπώντας το κατακτημένο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλιά, των εργαζομένων στην είσπραξη του Αγγελιοσήμου, που βρίσκονται στον αέρα, ενώ είναι και απλήρωτοι εδώ και τρείς μήνες, αντί να διεκδικούν από την κυβέρνηση να είναι όλοι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ με όλα τα δικαιώματά τους.

Ετσι ξεπλένουν για άλλη μια φορά την αντεργατική-αντιασφαλιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων, αφήνουν στο απυρόβλητο τα αφεντικά, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες τους για το ότι και αυτοί οι εργαζόμενοι χάνουν δουλειά και δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ δηλώνει ότι δουλιά των Ενώσεων δεν είναι να απολύουν και να παραγράφουν κατακτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων του Κλάδου. Εχουν ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες γιατί είναι δικοί τους εργαζόμενοι και πρέπει να φροντίσουν, διεκδικώντας από την κυβέρνηση, που έχει επίσης την ευθύνη της σημερινής τους κατάστασης, αφού οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της τους καταργούν, την διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους.

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και όλα τα άλλα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του Μηχανισμού είσπραξης Αγγελιοσήμου, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους.



Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ που δε νοιάζεται για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, καταδικάζοντάς τον, εγκαταλείποντας αυτές τις δυνάμεις, να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και σ’ αυτούς τους συναδέλφους μας.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου