Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΕΤΗΠΤΑ - Απάντηση σ' ένα εξώδικο...

*
Ένωση Τεχνικών
Ημερήσιου & Περιοδικού
Τύπου Αθηνών
***
*
Όταν ο καθ' όλα ελεγχόμενος
θέτει εαυτόν... θεματοφύλακα


Συνάδελφοι,

Είναι σ' όλους γνωστό ότι ο -με δική του δήλωση- επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωτικός Συνδυασμός", Γιώργος Μυλωνάς, έστειλε προς την Διοίκηση της ΕΤΗΠΤΑ (ΕΞΩΔΙΚΟ Γ. ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΠΤΑ) εξώδικη πρόσκληση διαμαρτυρία για τον λόγο ότι είχε εξαγγελθεί η πραγματοποίηση Ενημερωτικής Συνέλευσης (διεξήχθη στις 18/11/2018) για θέματα που άπτονται της βιωσιμότητας των μελών μας και της Επαγγελματικής Οργάνωσης.

Πέραν του ανεκδιήγητου κειμένου - συμβουλευτικού πονήματος, αυτή καθ' αυτή η ενέργεια έρχεται να προστεθεί στις καθ' όλα άστοχες και καταστροφικές πρακτικές του εν λόγω "ηγήτορα" της παραπάνω συνδικαλιστικής παράταξης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ως οφείλει σε τέτοιες περιπτώσεις, απάντησε στο εξώδικο - μνημείο συνδικαλιστικής απρέπειας και δημοσιεύει τα δύο κείμενα για να έχουν τα μέλη την ολοκληρωμένη εικόνα των εκατέρωθεν ενεργειών.

***

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ) που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Αριστείδου αρ. 10-12) και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

Το μέλος της Ένωσης κ. Γεώργιο Μυλωνά του Αθανασίου, κάτοικο Αθήνας,

---
Συνάδελφε,

Με έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση λάβαμε γνώση της από 16 Νοεμβρίου 2018 εξωδίκου (!) δήλωσης – πρόσκλησης που κοινοποίησες με Δικαστικό Επιμελητή (!) στα γραφεία της Ένωσής μας, της οποίας είσαι και τακτικό μέλος και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Πέραν των όσων ψευδών και αβασίμων αναφέρεις στο περιεχόμενό της και τα οποία αναλυτικά αποκρούουμε στο σύνολό τους κατωτέρω, οφείλουμε αρχικά να σου επισημάνουμε ότι αποτελεί πρωτοφανέρωτη στα χρονικά ενέργεια μέλος της Ένωσης και πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. της, δηλαδή πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα και προϊστορία να επικοινωνεί με το Δ.Σ. της Ένωσης της οποίας είναι οικονομικά τακτοποιημένο μέλος δια μέσου εξωδίκου για θέματα (συνδικαλιστικά και νομικά) χωρίς να έχει τολμήσει προγενεστέρως ούτε ακροθιγώς να τα θέσει στο αρμόδιο συλλογικό όργανο το Δ.Σ. της, στην επικείμενη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση των μελών της ή έστω ενώπιον του Προέδρου και Γενικού Γραμματέα της.

Ενέργεια από μόνη της που ή προδίδει έλλειψη δημοκρατικού και θεσμικού σεβασμού στα συλλογικά όργανα της Ένωσης και στην νομιμότητα της Δικαστικής Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απόφαση την οποία κατά τα λοιπά επικαλείσαι, ή αδυναμία να αρθρώσεις σοβαρή συνδικαλιστική κριτική και δημοκρατικό διάλογο ΕΝΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΟΗΔΡΕΥΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕΣ. Ο δικαστικός αποκλεισμός σου από τη διορισθείσα Διοίκηση δεν αιτιολογεί τέτοια συμπεριφορά και απουσία ήθους συμμετοχής και διαλόγου. Προδίδει μάλλον το γεγονός ότι ταυτίζεις την συμμετοχή σου με την κατοχή αξιώματος και ότι αδυνατείς να συμμετέχεις σε διαδικασίες στις οποίες εσύ προσωπικά δεν προεδρεύεις ή δεν συμφωνείς. Είναι απόλυτα χαρακτηριστική η απουσία σου από την απόλυτα επιτυχημένη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση καθώς η πρωτοφανής επίσης στα χρονικά προσπάθειά σου να εμφανιστεί η Ενημερωτική Γενική Συνέλευση ως δήθεν ματαιωθείσα αλλά και η την παραμονή της εξαγγελία μάζωξης, σύμφωνα με ενημέρωση μελών, με ακριβώς τα ίδια θέματα της Ενημερωτικής Γενικής μας Συνέλευσης, τα οποία κατά τα λοιπά και σύμφωνα με την εξώδικό σου είναι μη επείγοντα και προσχηματικά!

Ούτε σε απαλλάσσει από τις ως άνω βαρύτατες συνδικαλιστικές σου ευθύνες η επίκληση της αποστολής της εξωδίκου στο όνομα και για λογαριασμό συνδικαλιστικής παράταξης, η οποία στερείται νομικής υπόστασης, επίκληση την οποία κρίνουμε ως προσχηματική από το γεγονός ότι πολλά μέλη του συνδυασμού με τον οποίο κατήλθες στις τελευταίες αρχαιρεσίες της Ένωσης δημόσια διαφωνούν και επικρίνουν τη διασπαστική και διχαστική τακτική που δυστυχώς έχεις επιλέξει.

Επί της ουσίας των όσων επικαλείσαι στην εξώδικό σου οφείλεις να απαντήσεις επί της ουσίας στα ακόλουθα:

Είναι ή όχι μείζονος σημασίας τα ασφαλιστικά ζητήματα του Κλάδου; Έχει ή όχι ζήτημα κατεπείγοντος η υποβολή εμπρόθεσμα δηλαδή πριν την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους η υποβολή με ευθύνη της Ένωσης των αιτήσεων των εκατοντάδων συναδέλφων συνταξιούχων για τους οποίους μέχρι σήμερα η Ένωση έπραξε ελάχιστα ;

Και ενώ ομολογείς ότι αυτά τα ζητήματα είναι «μείζονος σημασίας και κοινωνικής σημασίας» μέμφεσαι το Δ.Σ. της Ένωσης γιατί πραγματοποιούμε έκτακτη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση για αυτά ; Η μήπως φοβάσαι την ετυμηγορία του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Ένωσης ; Δεν είναι η άμεση και εμπρόθεσμη ενημέρωση των συναδέλφων υποχρέωση κάθε Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης; Ή μιλάς λόγω κεκτημένης… αδράνειάς σου να συγκαλέσεις επί της Προεδρίας σου την Γενική Συνέλευση των μελών μας έστω και μία φορά για ενημέρωση των μελών μας για τις σοβαρότατες και επείγουσες εξελίξεις στο ασφαλιστικό μας;

To ότι έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ πριν λίγες μέρες ήταν για σένα προφανώς τυχαίο. Το ότι και άλλες Ενώσεις λίγα 24ωρα μετά τη δική μας προγραμματίζουν ενημερωτικές συγκεντρώσεις συνταξιούχων είναι επίσης τυχαίο. Το ότι την 31η Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διαμαρτυρίας για τα μέλη μας είναι και αυτό τυχαίο. Το ότι επίσης τρέχει η προθεσμία για να ζητήσουν την συμμετοχή τους στον ΕΔΟΕΑΠ οι αποκλεισμένοι συνταξιούχοι – μέλη της Ένωσής μας δεν είναι ούτε αυτό κατ΄ εσέ επείγον. Το ότι εκδικάζεται εντός των επομένων ημερών η αίτηση των εργοδοτών για την ακύρωση του πόρου 2% στον ΕΔΟΕΑΠ και η Ένωσή μας σύμφωνα με έκκληση που απηύθυνε η ίδια η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και θα αποφασίσουμε από κοινού όλες οι Ενώσεις να ασκήσουμε πρόσθετες υπερ του παρεμβάσεις, αυτό κλονίζει την πεποίθησή σου ότι δεν έπρεπε να συγκαλέσουμε ΟΜΟΦΩΝΑ ως Διοικητικό Συμβούλιο αυτήν την Ενημερωτική Γενική Συνέλευση την οποία δεν κατόρθωσες ούτε να εμποδίσεις ούτε να απομαζικοποιήσεις.

Και ποια προβάλλεις στην εξώδικό σου ως λύση; Τις αρχαιρεσίες εντός των επομένων ημερών δηλαδή στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς !!. Και φυσικά επιθυμείς αρχαιρεσίες για δικούς σου προσωπικούς λόγους συνδικαλιστικής επιβίωσης χωρίς να ολοκληρωθεί ο πλήρης και διάφανος νόμιμος οικονομικός έλεγχος και απολογισμός και καταλογισμός ευθυνών που αυτή η Διοίκηση επίσης ομόφωνα έχει αποφασίσει να διεξάγει ώστε κάθε μέλος να γνωρίζει τι έγιναν τα χρήματα της Ένωσης, το αν γινόταν χρηστή διαχείρισή τους και ποιοι έχουν ευθύνες εφόσον δεν γινόταν νόμιμη διαχείρισή τους. Και βεβαίως θα έρθει εν συνεχεία η ώρα της νομιμότητας για κάθε υπεύθυνο. Όπως και βεβαίως θα οδηγήσουμε την Ένωση σε νόμιμες και δημοκρατικές αρχαιρεσίες εντός της προθεσμίας που έταξε η Ελληνική Δικαιοσύνη. Η ίδια που αφού άκουσε τις απόψεις σου σε απέκλεισε από τη διορισθείσα με την υπ’ αριθ. 2617/2018 Απόφασή της, την οποία όπως διαπιστώσαμε μέχρι και σήμερα δεν έχεις προσβάλλει !

Τέλος επειδή χρησιμοποιείς εκφράσεις περί δήθεν «υπέρμετρων εξουσιών» και «αναζήτησης ποινικών και αστικών ευθυνών» και όπως και προφορικά έχεις ήδη ενημερωθεί σε καλούμε και εγγράφως με την παρούσα όπως εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από της λήψεως της παρούσας, να παραδώσεις την κάρτα SIM της σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας WIND με αριθμό 6937399695, που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Ένωσης και την οποία σου είχε παραχωρήσει για να χρησιμοποιείς και μόνο για το χρονικό διάστημα που διατηρούσες την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ.

Σε περίπτωση δε αρνήσεώς σου είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε δικαστικά ενώπιον των αρμοδίων Αστικών και Ποινικών Δικαστηρίων. Τυχόν δε δικαιολογία περί απώλειάς της θα την θεωρήσουμε προσχηματική, αφού μέχρι και την 16/11/2018 τη χρησιμοποιούσατε αδιαλείπτως, ώσπου η εταιρεία προέβη σε φραγή και των εισερχομένων κλήσεων κατόπιν αιτήματος της Ένωσης.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταυτόχρονα ολόκληρο το περιεχόμενό της στην Έκθεση Επίδοσής του.

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος

Φώτης Απεσάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Μπελίκας
---

*

1 σχόλιο:

  1. Η αρχή: Εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία κ.λπ. του Ενωτικού Συνδυασμού Τεχνικών Τύπου.
    Και το τέλος: Ο Εξωδίκως Δηλών Γεώργιος Μυλωνάς.
    Τελικά είναι ο Συνδυασμός του ενός;
    Όσο για τις υπέρμετρες εξουσίες στις οποίες αναφέρεται, τις γνωρίζει πολύ καλά ο εξωδίκως δηλών όταν χωρίς αποφάσεις Δ.Σ. εκταμιεύονται ποσά ή όταν με σφραγίδα της Ένωσης και υπογραφή του δεσμεύει την ΕΤΗΠΤΑ για συμμετοχή σε κόστος μελέτης χωρίς προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ.
    Έπεται συνέχεια.
    Ο εξουσιάζων και εξωδίκως δηλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή