Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ - ΕΔΟΕΑΠ - Δραϊνάκης: Όλα καλά...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ένας διευθύνων σύμβουλος
ιδιωτικού σταθμού
στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ!


Στις 17 Δεκεμβρίου είναι η επόμενη μεγάλη μάχη του ΕΔΟΕΑΠ, στην αίθουσα του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου θα εκδικαστεί η προσφυγή των εργοδοτικών ενώσεων Τύπου, διαδικτύου, περιφερειακών ΜΜΕ και συνδρομητικών εταιρειών εναντίον της εισφοράς του 2% για το Ταμείο των ΜΜΕ.

Τη διοίκηση του Ταμείου, εκτός των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ, εκπροσωπεί και ο Μανώλης Δραϊνάκης εκ μέρους της ΕΙΤΗΣΕΕ. Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας είναι οι μόνοι που δεν αποδέχθηκαν την εισφορά του 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς επωφελούνται από τις αλλαγές στη χρηματοδότηση του Ταμείου, να πληρώνουν δηλαδή όλες οι επιχειρήσεις για τους ασφαλισμένους τους.

Ο εκπρόσωπος της ΕΙΤΗΣΕΕ στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ Μανώλης Δραϊνάκης, μετά την εξαγορά του 50% του Alpha από τη Motor Oil, ανέλαβε την περασμένη εβδομάδα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Alpha, ενώ τη θέση του προέδρου έχει ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Παράλληλα όμως ο Μανώλης Δραϊνάκης κατέχει και θέση μέλους στο ΔΣ του ασφαλιστικού ταμείου, εκπροσωπώντας την ελεύθερη ιδιωτική τηλεόραση, την κρατική τηλεόραση, τη συνδρομητική, τους εκδότες των εφημερίδων και τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών και των sites. Διότι όλοι αυτοί πληρώνουν επίσης το 2%.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, που επίσης μετέχουν στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, δεν έχουν πει ακόμη ούτε λέξη για τη σημαντική αυτή εξαγορά στον χώρο της τηλεόρασης, που αλλάζει τα δεδομένα και στον εργασιακό τομέα.

Όλα καλά...
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Οι εκδότες έχουν τον εκπρόσωπο τους στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά παράλληλα προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά της εισφοράς του 2% προς τον Οργανισμό. Και ένας εθνοπατήρ από τους τριακόσιους, ανέλαβε συνήγορος υπεράσπισης καταχραστών του δημοσίου, από το οποίο και αμείβεται. Συνηθίζεται στην εποχή που ζούμε. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή