Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

... συγχώνευση ΣΚΑΪ - "Καθημερινής" ;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι ανησυχίες του πατριάρχη της οικογένειας
Συγχώνευση "ΣΚΑΪ - "Καθημερινής"
θέλει ο Αριστείδης Αλαφούζος


Όσοι κατά καιρούς έχουν ζήσει τη σχέση του Αριστείδη Αλαφούζου με τους δύο γιους του, Γιάννη και Θέμη, ομολογούν ότι "πρόκειται για μια περίεργη συνύπαρξη". Ο πατριάρχης της οικογένειας, έχοντας πληρώσει πανάκριβα κυρίως τα λάθη του Γιάννη, είχε μια ιδιαίτερη, πολλές φορές και επιθετική, συμπεριφορά απέναντι στους διαδόχους του. Ωστόσο, ακόμη και στις περιπτώσεις που οι παρατηρήσεις του άγγιζαν τα όρια της δημόσιας προσβολής, οι πάντες παραδέχονταν ότι κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αυτό συμβαίνει και τώρα, που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, ο έμπειρος εφοπλιστής, βλέποντας τις "τρέλες" που κάνει πάλι ο Γιάννης Αλαφούζος, κυρίως με τον Παναθηναϊκό, αναζητά λύση που θα διασφαλίσει πρώτιστα την περιουσία του, που αργά ή γρήγορα θα περάσει στους διαδόχους του, και δευτερευόντως τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που έχει δημιουργήσει. Όσοι συνομιλούν με τον Αριστείδη Αλαφούζο αποκομίζουν την ίδια ακριβώς εντύπωση, που δεν είναι άλλη από την έκδηση ανησυχία του για την επόμενη ημέρα τόσο της ιστορικής "Καθημερινής" όσο και του ΣΚΑΪ.

Επειδή ο πατριάρχης της οικογένειας είναι ο μόνος που γνωρίζει την πραγματική οικονομική κατάστασή της, θέλει να προλάβει τα χειρότερα, που διαισθάνεται ότι έρχονται μετά τα "ανοίγματα" που κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος στον ΣΚΑΪ και τις σπατάλες στον ΠΑΟ.

Σύμφωνα λοιπόν με καλά ενημερωμένες πηγές, ο πρεσβύτερος Αλαφούζος έχει δρομολογήσει τη συγχώνευση όλων των επιχειρήσεων media. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εφόσον ευδοκιμήσει το συγκεκριμένο σενάριο, πολύ σύντομα "Καθημερινή" και ΣΚΑΪ θα βρίσκονται κάτω από κοινή εταιρική ομπρέλα. Ήδη, μάλιστα, τα δύο αδέρφια έχουν αρχίσει να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, λειτουργώντας στα περισσότερα επίπεδα με λογική ομίλου.

Δεδομένου ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Γιάννη Αλαφούζου έχουν δεσμευτεί, αφού ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ ελέγχεται για υπόθεση εκταταμένης φοροδιαφυγής, τα χρήματα που δόθηκαν τόσο ως προκαταβολή για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας όσο και στις εταιρείες με τις πανάκριβες ξένες παραγωγές προήλθαν είτε από τα ταμεία της ναυτιλιακής οικογένειας είτε από την "Καθημερινή".

Με απλά λόγια, για άλλη μια φορά τα σπασμένα του Γιάννη Αλαφούζου καλείται να τα πληρώσει ο πατέρας του. Το βασικό σενάριο που "τρέχει" ο Αριστείδης Αλαφούζος είναι αυτό της συγχώνευσης, που εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Στην περίπτωση που οι δύο γιοι δεν τα βρουν, όπως έχει συμβεί κατ' επανάληψη στο παρελθόν, ο πατριάρχης της οικογένειας θα ενεργοποιήσει το plan B. Τι προβλέπει αυτό; Τη δημιουργία ενός ιδρύματος, όπου θα περάσει το σύνολο της περιουσίας του. Με τον τρόπου αυτό, ο Αρ. Αλαφούζος εκτιμά ότι και η περιουσία του θα διασφαλιστεί και η απρόσκοπτη λειτουργία των Μέσων θα συνεχιστεί.

---
πηγή: Γιάννης Κουρτάκης/πολιτικός καφές/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου