Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Απλήρωτοι MEGA - Πόσο ακόμη υπομονή;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Πόσο κρατά το "λίγο ακόμη";
H ξεφτίλα του Mega


Γράφει ο Μανόλης Δημελλάς

Μια παράξενα θλιβερή επανάληψη ζουν τους τελευταίους επτά μήνες οι 430 εργαζόμενοι (δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί συνεργαζόμενοι) στο Μega.

Η μέρα της μαρμότας, η γνωστή αμερικάνικη ταινία, δεν είναι τίποτε μπροστά στο θρίλερ, που έτσι φτιαγμένο ζητά από όσους συμμετέχουν σιωπή και προσφέρει άδειες τσέπες, απραξία και άφθονη κατάθλιψη.

Όλοι πια αναγνωρίζουν ότι το Μega οδηγήθηκε στο σπαστήριο από τους ιδιοκτήτες του, κ.κ. Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα και Ψυχάρη.

Αφήνοντας στην άκρη τα δεκάδες σενάρια (πληρωμένα ή καλοπροαίρετα) απομένει μόνο η καταρρακωμένη αξιοπρέπεια των εργαζομένων και η διαρκής εκσπερμάτωση πάνω τους. Πρώτα των μεγαλομετόχων, έπειτα της κυβέρνησης-τσίρκο και τέλος των τραπεζών.

Είναι τα διαφορετικά συμφέροντα; είναι η έλλειψη ρευστού; για τους ευγενικούς και φιλάνθρωπους επιχειρηματίες ή μήπως ένα καλο-σχεδιασμένο σενάριο δημιουργίας μιας μικρότερης εταιρίας και η λύση είναι πρώτα η εξαθλίωση των εργαζομένων, με άμεσο αποτέλεσμα την έξοδο τους από την εταιρία δίχως αποζημιώσεις, ούτε καν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών! Αφού κανείς από τα αρμόδια υπουργεία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την επαναλαμβανόμενο σιωπηλό βιασμό των εργατών του σταθμού;

Οι εργαζόμενοι στη χώρα της κόκκινης Αλίκης δεν έχουν όπλα για να παλέψουν την απληρωσιά και την αδιαφορία των εργοδοτών, μαζεύονται και τα λένε, δυσκολεύονται να πάρουν το φορτίο και να κατεβάσουν τα ρολά, ενώ τα 3 σωματεία που τους εκπροσωπούν, (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΗΕΑ) φαίνεται να τραβούν σε διαφορετικούς δρόμους.

Πόσο ακόμη υπομονή; Πόσο κρατά το «λίγο ακόμη»;

Η τελευταία Γενική Συνέλευση, έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία, παράλληλα αποφασίστηκε ένας νέος κύκλος επισκέψεων στους 3 μεγαλομετόχους.

Άραγε βγαίνει κάτι από τις επισκέψεις στα γραφεία τους; ή θα φλομώσουν στις ευχές και στα ευφάνταστα σενάρια τους απλήρωτους εργάτες του σταθμού;

Με την ανοχή των τραπεζών, το κανάλι παραμένει ανοιχτό, δέχεται διαφημίσεις και οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλο και να φουσκώνουν από χρήμα! Με αυτό το εντελώς παράλογο βιολί περίπου σε ένα χρόνο (μέχρι το ΕΣΡ να συνεδριάσει και να δώσει τηλεοπτικές άδειες) το κανάλι θα έχει ξεχρεώσει κάθε υποχρέωση στις τράπεζες.

Μήπως αυτό είναι το περίφημο σχέδιο διάσωσης;

Ότι κι αν κατεβάζει η κούτρα των σχεδιαστών του “σημερινού προγράμματος”, όσα χρήματα κι αν βάλουν στην άκρη, φαίνεται πως τα ψωμιά τους τελειώνουν.

Το μενού την Δευτέρα έχει Ψυχάρη, την Τρίτη Βαρδινογιάννη και την Τετάρτη τον αισιόδοξο Φ. Μπόμπολα!

Στη συνέχεια και αν μέχρι την Παρασκευή δεν έχουν φροντίσει να ανοίξουν τα πορτοφολάκια τους θα πρέπει να χαιρετήσουν την κότα που τους τελευταίους μήνες έκανε χρυσά αυγά πάνω σε εξαθλιωμένους ώμους.

Από την Δευτέρα 5 Δεκέμβρη ξεκινούν απεργίες διαρκείας.

Ας μην βάλουν τα δικά τους παιδιά να κλαίνε και να γράφουν ότι οι εργαζόμενοι έκλεισαν το Μega, ας γράψουν κάτι πιο έξυπνο, ότι οι ιδιοκτήτες στεναχωρήθηκαν, δήθεν πικράθηκαν για την άδικη εξέλιξη του πρώην πρώτου καναλιού και στις γιορτές θα κάνουν φιλανθρωπίες.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου