Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

... βρίσκουν και κάνουν οι μέτοχοι του Mega ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

H Megaλη κοροϊδία


Είμαστε ήδη τρεις εβδομάδες μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, είκοσι μέρες από την 26η Οκτωβρίου, αλλά οι εργαζόμενοι στο Mega παραμένουν απλήρωτοι.

Επτά... μήνες με καθυστέρηση μισθοδοσίας συμπληρώνει ο κόσμος εκεί και δεν είναι μόνο πως βρίσκεται σε εξαθλιωμένη κατάσταση, είναι που έχει γίνει κι αντικείμενο κοροϊδίας ανάμεσα στους μετόχους.

Εξαιρώντας τον έναν από αυτούς, τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων του καναλιού δήλωσε αισιόδοξος λέγοντάς τους πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα λυθούν όλα τα... ζητήματα.

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Αντιθέτως, ο Φώτης Μπόμπολας, ο έτερος μεγαλομέτοχος, ήταν στο ακριβώς αντίθετο κλίμα: οι εβδομάδες μέχρι το τέλος του Νοέμβρη είναι πολύ κρίσιμες και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο κλείσιμο του καναλιού.

Γίνονται μπαλάκι οι, απλήρωτοι επαναλαμβάνω, εργαζόμενοι. Την προηγούμενη Πέμπτη συνάντησαν διαδοχικά τόσο την πλευρά Μπόμπολα όσο και την πλευρά Βαρδινογιάννη.

Ο πρώτος έριξε την ευθύνη στον δεύτερο και ο δεύτερος στον πρώτο. «Είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (σ.σ.: 1,5 χρόνο τη... λιβανίζουν) κι έχω κι επενδυτή, αρκεί να ακολουθήσει και ο Βαρδινογιάννης», τους είπε.

Τον Μάρη εννοεί ως συνεργάτη. Το έμαθε ο Βαρδινογιάννης και τους κάλεσε αμέσως μετά, δυο-τρεις ώρες αργότερα, ίσως και για να αποφύγει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων που ήταν προγραμματισμένη για την επομένη. «Δεν μας ενδιαφέρει το κανάλι», τους είπε ο εκπρόσωπός του, «αλλά αν χρειαστεί να συμμετάσχουμε κι εμείς με τη σειρά μας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα το κάνουμε». Βγάζετε άκρη εσείς; Πώς να βγάλουν και οι εργαζόμενοι;

Συνεδρίαση του Δ.Σ.

Προγραμματίζουν πάντως συνεδρίαση του Δ.Σ. του Mega οι μέτοχοί του, η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και αύριο ακόμα. Εκεί θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί για πολλοστή φορά η (περίφημη) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι τράπεζες που έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του Μεγάλου Καναλιού δεν πείθονται.

Ελαβαν πολλές υποσχέσεις έως τώρα από τους μεγαλομέτοχους και καμία δεν εκπληρώθηκε. Γι’ αυτό και δεν επέτρεψαν την αποδέσμευση ενός μικρού ποσού ώστε να πάρουν οι χειμαζόμενοι δύο, τουλάχιστον, μισθούς. Θα το έκαναν αν το Mega τούς έδινε τους λογαριασμούς των εργαζομένων ώστε να έβαζαν απευθείας τα χρήματα εκεί.

Οι τράπεζες υποψιάζονταν πως η διοίκηση του καναλιού θα χρησιμοποιούσε κάποια από τα συγκεκριμένα χρήματα για λειτουργικά του έξοδα. Ο Φώτης Μπόμπολας βέβαια διεμήνυσε στους εργαζομένους πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πως οι τράπεζες ζητούσαν απίστευτες εγγυήσεις για να απελευθερώσουν τα χρήματα.

Μνηστήρες πάντως για το Mega υπάρχουν, με πρώτους και καλύτερους τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με τον δεύτερο να επεκτείνεται ήδη και στα εκδοτικά. Χθες απέκτησε σε δημοπρασία την παλιά εκτυπωτική μονάδα της πτωχευμένης «Ελευθεροτυπίας».

Το τίμημα έφτασε κοντά στις 600 χιλιάδες ευρώ. Και ζητά να νοικιάσει άμεσα και το κτίριο στο οποίο βρίσκεται αυτή, στο Κορωπί. Θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο δίμηνο να λειτουργήσει κανονικά. Θα καταστρώνει σχέδια προφανώς.

---
πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος/efsyn.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου