Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

... ΕΡΤ - πως απαντάς στους φασίστες;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρέπει η ΕΡΤ να μεταδίδει
τις συνάξεις της "Χρυσής Αυγής";



Της εγκληματικής οργάνωσης που λέγεται Χρυσή Αυγή αλλά που τυγχάνει, ταυτόχρονα, να είναι και κοινοβουλευτικό κόμμα. Δυστυχώς. Και μάλιστα τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα. 

Οπότε η ΕΡΤ τώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα το οποίο δεν το είχαν προβλέψει. Είναι μεν υποχρεωμένη λόγω πολυφωνίας να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων ανεξαιρέτως των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά εδώ μιλάμε εκτός των άλλων και για προβολή ρητορικής ρατσιστικού ή φυλετικού μίσους. Πράγμα το οποίο απαγορεύεται αυστηρά και από τη νομοθεσία.

Επειδή υπήρξαν πολλές αντιδράσεις που προχθές η ΕΡΤ μετέδωσε ζωντανά ξανά μία από τις συγκεντρώσεις αυτές της Χρυσής Αυγής κατά την οποία Μιχαλολιάκος και σία έδωσαν πάλι ρεσιτάλ φασισμού, η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα εξέδωσε ανακοίνωση. Και αφού αναφέρει πως «υποχρεούται εκ της κείμενης νομοθεσίας περί πολυφωνίας να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων ανεξαιρέτως των κοινοβουλευτικών κομμάτων, χωρίς να έχει την οιανδήποτε δυνατότητα παρέμβασης επ’ αυτών» και πως ήδη έχει δεχτεί συστάσεις από το ΕΣΡ επειδή «δεν προέβαλε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως επιβάλλει η αρχή της αναλογικής ισότητας», λέει για πρώτη φορά κάτι καινούργιο: πως είναι έτοιμη αν χρειαστεί να σταματήσει την προβολή της Χρυσής Αυγής.

Ιδού το σχετικό απόσπασμα«Δεδομένης της αντίφασης που δημιουργείται μεταξύ του ως άνω περιγραφομένου πλαισίου και της πρόβλεψης στον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ περί μη προβολής από αυτήν ρητορικής ρατσιστικού ή φυλετικού μίσους ), η διοίκηση της εταιρείας απηύθυνε εκ νέου ερώτημα προς το ΕΣΡ, προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει επί της δέουσας διαχείρισης του εν λόγω θέματος».

Όπως καταλαβαίνετε είναι θέμα απόφασηςΠολιτικής ή διοικητικής. Και της ίδιας της ΕΡΤ. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η ΕΡΤ θα έπρεπε να σταματήσει από μόνη της να δείχνει τη Χρυσή Αυγή επειδή μιλάμε για μία ναζιστική και εγκληματική οργάνωση. Και ας την τιμωρούσε το όποιο ΕΣΡ.

Σε γενικές γραμμές αυτό αποτελεί μία επικίνδυνη άποψη. Κάποιοι ανιστόρητοι που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό (!) θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο επιχείρημα από την ανάποδη. 

Αλλά το ερώτημα τίθεται: πως απαντάς στους φασίστες; Με τι τρόπο και ποιες μεθόδους;

---
πηγή: Δημ. Κανελλόπουλος/http://www.e-tetradio.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου