Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

... ορκίστηκε σήμερα το 9μελές ΕΣΡ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Και εγένετο ΕΣΡ


​Ορκίστηκαν τα νέα 9 μέλη του ΕΣΡ (το προηγούμενο ήταν 7μελές), παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου.

Ο κ. Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε «σημαντική τη στιγμή της συγκρότησης του ΕΣΡ σε σώμα», τόνισε ότι κάτι τέτοιο έχει να γίνει από το 2002 αφήνοντας αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες. Ο Νίκος Παππάς είπε ότι ο νόμος του, -αυτός που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό-, ισχύει.

Επέμεινε πως οι συχνότητες έχουν καταληφθεί παράνομα από τα κανάλια και κάλεσε το ΕΣΡ να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ, Θανάσης Κουτρομάνος, ευχαρίστησε τη Βουλή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και δήλωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση της εμπιστοσύνης αυτής, του μεγέθους και τη σπουδαιότητα των προβλημάτων.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε ο κ. Κουτρομάνος, «στο μέτρο της θεσμικής μας αρμοδιότητας, για να επιλυθούν όλα τα τρέχοντα και σοβαρά ζητήματα, με τη φιλοδοξία οι όποιες ρυθμίσεις να αντέξουν και στο μέλλον».

Η νέα σύνθεση του ΕΣΡ είναι η εξής: Πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος (πρ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου), Αντιπρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης (δημοσιογράφος) και μέλη η Πόπη Διαμαντάκου (δημοσιογράφος), ο Βασίλης Καραποστόλης (καθηγητής του ΕΚΠΑ), ο Νίκος Κιάος (δημοσιογράφος), ο Γιώργος Πλειός (καθηγητής του ΕΚΠΑ), η Λίλιαν Μήτρου (καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου), η Δήμητρα Παπαδοπούλου (καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ) και ο Γιώργος Σαριδάκης (πρώην ευρωβουλευτής).
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου